van der Horst

Mettet: Winst voor Stienes Longin & Thomas Piessens

Stienes Longin-Thomas Piessens - BMW M3
Stienes Longin-Thomas Piessens - BMW M3
Afgelopen weekend begon het BGDC-kampioenschap in Mettet aan de tweede seizoenshelft. Stienes Longin en Thomas Piessens hadden er de opdracht om met de BMW M3 hun puntenachterstand in divisie te verkleinen. Ze slaagden in hun opzet, maar we mogen gerust stellen dat dit niet zomaar gerealiseerd werd. Een goed geolied team en de koelbloedigheid van beide rijders zorgden na een intense strijd alsnog voor een mooie algemene overwinning. Door het feit dat beide manches van elk 120 minuten samengevoegd werden tot één einduitslag zijn er helaas ook maar 1 keer punten verdeeld en kon het duo Longin-Piessens maar 10 eenheden van hun achterstand op de leiders in het tussenklassement ophalen.
“Het was nagelbijten van begin tot einde”, opent een gelukkige Stienes Longin. “Over het totaal van vier uren wedstrijd hebben we welgeteld 4 ronden kunnen beschikken over een bolide die 100% was, en dat ondanks het feit dat onze BMW M3 grondig gereviseerd was. Na vier ronden in de eerste manche viel de stuurbekrachtiging weg en enkele ronden later besloot de achtervleugel een eigen leven te gaan leiden. Onnodig te vertellen dat beide zaken een enorme invloed hebben op het gedrag van de wagen en dat de rijders helemaal anders met de wagen moeten omgaan. Op pure snelheid stonden we dan ook machteloos, maar onze naaste concurrent diende een keertje extra door de pitlane te passeren na een Drive Through sanctie en kende ook nog benzinepech op het einde van die manche, wat ons alsnog de overwinning opleverde.”

Stienes Longin
Stienes Longin
Met een bonus van 2 ronden en 51 seconden konden Stienes en Thomas de tweede manche aanvatten. De periode tussen beide manches was echter te kort om het probleem met de stuurbekrachtiging op te lossen, dus zou het erop aankomen om vooral door een goede tactiek en foutloos rijden de schade te beperken. “Dat deden we ook en daarbij konden we rekenen op een goed werkend team”, aldus Longin junior. “Maar naast het probleem met de servo deed ook nu weer de spoiler nukkig en plooide die volledig door, wat voor extra weerstand zorgde. Ik reed een lange stint en Thomas maakte het werk perfect af met een tweede plaats in de manche en een zege in de gecumuleerde uitslag. Na de race was het door een haperend timingsysteem nog wel eventjes wachten op zekerheid over de overwinning, maar alle berekeningen van ons team bleken te kloppen en onze derde zege van het seizoen was een feit. Ondanks alle problemen, maar dankzij de geleverde inspanningen van ons team, kunnen we dus besluiten dat moeilijk ook gaat…”

Stienes Longin PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 17 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Heures de Mettet.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons