van der Horst

Mettet: Eerste maal zonder Supercars

Ulrik Linnemann - Peugeot 208 Super1600
Ulrik Linnemann - Peugeot 208 Super1600
Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische Rallycross stonden geen Supercars aan de start. In Nederland reeds langer een vaststaand feit, maar voor ons was het toch een beetje slikken. Een eerste poging in Maasmechelen strandde met Coox en Jansen op twee inschrijvingen met daarenboven nog eens een valse start voor de racende drukker. Veel waar kregen de toeschouwers dus niet voor hun geld. Voor Mettet kreeg het gezond verstand de bovenhand en werd de Supercar (voorlopig) afgevoerd.
 Om de VW Polo van Johen Coox aan de start te zien zullen we binnenkort richting het Franse Essay moeten waar de Limburgse VAG dealer aan de aftrap zal staan van het Frans kampioenschap dat een pak meer wagens op de baan brengt. Van Jos Jansen is niet geweten wat hij van plan is, maar hij was wel aanwezig in Mettet. Niet met de Ford Focus Supercar, maar met een gehuurde Volvo 242 bij de Supernationals +2000cc.

Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Spektakel was er wel in de Klasse Super1600 waarin met Linnemann, Vimmer, Susta, Baumanis en Szabo vijf toppers aan de start stonden die kans maken voor de Europese titel. Het was tenslotte Linnemann die het haalde voor Szabo en Baumanis, terwijl Steve Otzer de beste Belg was met een vijfde plaats en dus de volle pot pakt voor het BK Rallycross voor Vanalken en Teelen. Davy Van den Branden moest reeds tijdens de vrije training de handdoek in de ring gooien met technische averij aan zijn Citroën DS3.


Volders versus Lambers
Volders versus Lambers
Bij de Supernationals -2000cc was de pole voor Steve Volders in zijn Ford Fiesta TouringCar. Hij won ook de tweede race op rij voor Kurt Lambers (BMW E30) en Ron Snoeck (Volvo C30). Volders lijkt klaar voor het EK dat start in het WK weekend in Barcelona.

Kristof Bex - Volvo S40
Kristof Bex - Volvo S40
Luc Maris en Bert Bosmans stonden met hun Volvo’s S40 op de eerste startrij van de finale in de Klasse Supernational +2000cc, maar het was Kristof Bex die de zege aan zijn palmares mocht toevoegen. Bosmans werd tweede, maar werd nadien uit de uitslag geweerd omdat zijn Volvo bij controle niet het reglementair gewicht had. Voor Bosmans betekent dit dat hij twee schrapresultaten zal moeten aftrekken aan het einde van het seizoen.Stephane Lémeret (4) greep naast winst
Stephane Lémeret (4) greep naast winst
In de Ladbrokes SRX Cup was het terug een geslaagd weekend met ondermeer Lémeret en De Ridder die het vel van de beer een beetje te vroeg verkochten, want het was Raf Van Belle die met de zege aan de haal ging. Hij schonk SMS & RUMESM een eerste overwinning en bleef zo Ladbrokes (Farinaux-Léonard) en Media Cup Duitsland (Patrick Hein) voor. De top 5 werd afgerond door Stéphane Lémeret en een zekere Dries Vanthoor. Maar Van Belle kreeg het wel niet op een schoteltje aangereikt, want de strijd was intens.

Foto's: Johnny Loix - Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op maandag 20 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons