van der Horst

Mettet: Nabeschouwing C1 Racing Cup

Zoals de traditie het wil, sloten de 2CV Racing Cup en C1 Racing Cup hun seizoen op een spectaculaire manier af op het Circuit Jules Tacheny in Mettet, met een doorregende wedstrijd van 6 uur. Deze beide competities blijven groeien en worden ook ieder seizoen belangrijker. Niet minder dan 23 C1 stonden tussen Samber-en-Maas aan de start, een cijfer dat ook in 2019 zal blijven stijgen, gezien het aantal kits die gebouwd en verkocht zijn.
In Mettet stonden de kleuren van… Francorchamps in de schijnwerpers want de zege ging naar Matthieu de Robiano, Olivier Muraille en Jordan Beuler (Club Automobile Francorchamps) met minder dan een minuut bonus op de #223 Kimy Racing van Robert Matot en diens zonen Régis en Arnaud, die duidelijk hun snelheid bewezen hebben. De heren hebben verschillende achtergronden, maar genoten van de ambiance op de piste en in de paddock van de C1 Racing Cup, toch wel typisch voor deze competitie.

Het podium van de finale werd vervolledigd door de #201 FloRacing van Didier Flohimont, Didier Pirlet en Tobi Vandenberghe, op één ronde van de winnaars.

FSA van Joris Mans zag, en dat zeer tegen de gewoonte van het team in, geen van de beide wagens op het podium. De #206 van Seeuws-Mans-De Wit werd vierde en de #207 van De Wit-Agenais-Vanhercke vinden we verder in de uitslag, na een veel moeilijkere race dan voorheen dit seizoen. Joris Mans en Ronny Seeuws verzekerden zich evenwel van de titel, met 715 punten, tegen 686 voor de familie Matot, echte fans van de C1, en 676 voor het duo Flohimont-Pirlet!

Raphaël Maka, die samen met Grégory Couturier en Pierre Willems in de #221 FloRacing reed, was de leider in de competitie voor de finale en werd slechts zesde, achter de #211 JMCE (Licops-Licops), wat maakte dat hij naar de vierde plaats in de eindafrekening zakte op amper één punt van het eindpodium. Als dat geen teken van competitie is… 

De top 10 in Mettet zag verder de #216 Ca Roule Racing van Laloux-Muller-Loly-Muller, de #217 Meca Performance van Cagnina-Poncin, de #232 Néo Speed by Kimy Racing van de jonge leeuwen Do-Petralia-Le Leu en de #218 GHC Racing van Les-Roskam-Les.

Noteren we verder nog de aanwezigheid van twee C1 uit Nederland als ‘Guest’, de #599 van Stiksma-Kraan die net voor de #549 van Kraan-Lekkerkerker eindigde. Deze autootjes zijn sneler dan de Belgische C1 Racing Cup en finishten bovenaan het klassement.

Er waren nog andere prijzen te verdelen met bij de Juniors, winst voor Christopher Abrahams en Thomas Guillaume, de Benjamin van de Challenge 2018 is Paul Theysgens, de Doyen van de Challenge is dan weer Michel Chapel, en de snelste dame van het lot in de Challenge luistert naar de naam Claudia Muller en de snelste rondetijd in de C1 Racing Cup tijdens de 24H2CV de Francorchamps was de snelle Jérémy Princen.

Het doek is gevallen over de C1 Racing Cup 2018 en dat na een spectaculaire evolutie en we mogen nu al zeggen dat de competitie de 2CV weer zal vergezellen op de circuits van Zolder, Magny-Cours, l’Anneau du Rhin, Zandvoort, Francorchamps en Mettet in 2019, aan zeer democratische voorwaarden… 

Persbericht C1 Racing Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 12 november 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons