van der Horst

Mettet: Voorbeschouwing van de organisatoren (SRX Cup)

SRX Cup
SRX Cup
Na een geslaagde openingsmanche te Valkenswaard, trekt de SRX-karavaan dit weekend naar Mettet voor hun deelname aan de prestigieuste race van 2018: de Coyote World RX of Belgium.
  • Circuit Zolder
Op het Jules Tacheny Circuit in Mettet worden er komende vrijdag 11 mei tien SsangYong Actyon Sports aan de start verwacht. Zij zullen hun volledig wedstrijdprogramma op één dag afwerken terwijl de andere aanwezige categorieën eveneens in actie komen voor hun vrije trainingen en kwalificaties. Spektakel gegarandeerd met 10 SRX-wagens, Touring Cars, Euro RX, Cross Cars, RX2 en uiteraard de voltallige Supercars-categorie. Een unieke omkadering voor de SRX Cup!

En die unieke omstandigheden zette enkele teams aan het denken om een guest-piloot te voorzien. Zo kruipt Vincent Verschueren terug achter het stuur bij Garage Bossaert, na een succesvol debuut vorig jaar waar hij dominant de overwinning op zijn naam schreef. In Mettet zal hij zijn grote tegenstander Cédric Cherain terugvinden. Vorig week toonde Verschueren zijn meerdere nog door de Rally van Wallonië op een spectaculaire manier te winnen: na 200km racen eindigde hij met slechts 5 seconden voorsprong op Cédric Cherain. Een prachtige race dat ongetwijfeld zijn gevolg gaat krijgen in Mettet.

Daarnaast zijn er ook enkele gekende circuit-piloten aanwezig zoals Sam Dejongh, Angelique Detavernier en Stienes Longin. Zij proefde alle drie vorig jaar al eens van de SRX Cup maar nemen nu voor de eerste keer deel aan de SRX-race tijdens de World RX of Belgium.  

Tenslotte zal er ook één jong talent deelnemen met de wagen van “Coyote SRX Racing”. Lorenzo Donniacuo won afgelopen maandag na een spannende karting wedstrijd het Coyote stuurwiel en mag vrijdag het team vervoegen van Marc Duez en Guillaume De Ridder.

SRX Cup PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op woensdag 9 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons