van der Horst

Mettet: Voorbeschouwing van de 2CV Racing Cup & C1 Racing Cup

En we zijn er nog niet helemaal! Amper twee weken na het hoogtepunt van het seizoen, met de 24H2CV van Spa-Francorchamps, keert de harde kern van de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup terug naar het circuit, met name in de regio tussen Samber en Maas, waar nu zaterdag, op het Circuit Jules Tacheny in Mettet de finale van het seizoen 2019 op het programma staat. Alles heeft plaats op één dag, tussen 09u00 en 10u30, voor wat de kwalificaties betreft, en met een wedstrijd van zes uur, met start 11u50, voor de laatste wapenfeiten van het seizoen. De herfst is wel degelijk ingetreden, maar echt veel regen wordt er toch niet verwacht, al kan het weer altijd een rol spelen.
Wat betreft de 2CV’s, zal het team BNLL, dat uitpakte met een trio bovenaan het klassement in Spa, enkele van de vele wagens naar Mettet sturen: de #43 BNLL 3 van Philippe Courtois, Mathieu Devos en Rudy Coppieters, en de #65 BNLL 2 van Bernard, Claude en Michel Crespin. In het kampioenschap is het duo Coppieters-Courtois nog in staat om het Benoît Car moeilijk te maken, maar dan wel alleen als de oefening perfect is uitgevoerd. Mogelijk is de #42 BNLL 1 ook van de partij…

Om het tegen BNLL op te nemen, is er de #1 JMCE Racing 1 van Etienne Licops en Patrice Lacroix, op het podium van de 24H2CV, maar ook de #3 Mickey Racing van Michaël Berben, Dominique Speleers en Philippe Marquet, die niet van pech gespaard bleven in de Belgische Ardennen, de #38 Nous@aussinet van Arnaud en Michel Naisse met Ludovic Dubois, de #44 AG Racing Box van Gérard Abrahams en Jerry Houben, de #55 FKR-M1 van Médhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Fabian Maes, de #62 2BR Motorsport van Daniel Braun en Romain Schiffers, zonder Robert Van Gysegem en Christopher Abrahams te vergeten, die het met de #63  van FKR-M 1 doen. DS Racing van Sylvain Dumoulin is ook van de partij met de #96 van de boss, maar ook met Philippe Bolland en Didier Devis.

Bij de Prototypes, is er een duel tussen de #72 Team Basket Cup van de Fransen Thony Brisse en Anthony Beranger, en de #88 Racing Team Gaumais van de zuiderbuur William Bernet en de Belg Patrick Cousin. De #90 2CV de Feu van de Fransen Jean-Eric Brethenoux, Bernard Rousse en Ségolène Brethenoux, met eens te meer Marc De Well, doet het solo in ‘Améliorée’, en bij de ‘Classiques’ gaat de strijd tussen de #123 Dutch Dyane Racing Team van de Nederlanders Van Koppen-Van Der Goes-Van Der Voort-Van Der Voort, winnaars van de 24H2CV, de #435 2 Pattes Foll van Cannesant-Bourgeois-Cannesant-Flipo en de #602 Brokensport van Asselborn-Cadot-Le Conte-Surel.

Gaban Motorsport naar de titel in C1?

In de C1 Racing Cup, heeft de voorbije race rond de klok een stevig duw aan de richting van het kampioenschap gegeven, want Andy Gaban, de zoon van ex-wereldkampioen groep N Rally Pascal Gaban, komt naar Mettet als leider in de serie met 400 punten, tegen 345 voor het kwartet Devis-Do-Le Leu-Petralia. We mogen dus stellen dat de #244 Gaban Motorsport 1 (Gaban-Palmaers) en de #230 Néo Speed by Kimy Racing (Devis-Do-Le Leu-Petralia) bij de bookmakers als favorieten geboekstaafd staan, daar twijfelt niemand aan…

Maar opgepast, er is ook nog de #233 KMD 233 van Chloé Van Hove, José Close en Eric Van Bael, en de beste ‘Dame’ van de competitie kan ook nog kampioen worden! De andere favorieten zijn #201 FloRacing (Pirlet-Maka-Marin), de #212 Muppet Racing (Delvaux-Denis-papa Corthals), de #217 van de winnaars vaan Francorchamps Falt Racing (Herman-Caprasse-Léonard), de #218 GHC Racing (Les-Roskam), de #224 Raidillon 55 by WDS (Wautier-Alsteens-Vandendriesch-Alsteens-de Schaetzen), de #231 Gaban Motorsport 2 (Mans-Machtelinckx), la #235 Ca Roule Racing (Muller-Beauduin), de #251 FloRacing (Pirlet-Flohimont-Borner) en de #257 Mecaperformance (Cagnina-Brasseur).

Maar er kunnen er nog voor verrassingen zorgen zoals de #202 Lovicoli Racing (Sion-Billiet), de #208 TD Racing (Tumson-Tumson), de #231 KMD 213 (Claeys-Claeys-Mourialme), de #239 DZ Compétition (Thonus-Dejaegere-Wathelet) en de #250 Crash Test by Kimy Racing (Boveroux-Philippe-Boulange).

We noteren ook de komst in de C1 Racing Cup van de familie Fermine! De naam heeft de geschiedenis van de 2CV gemarkeerd. Pierre Fermine doet het met zijn zoon Bertrand, een bekende ingenieur in de internationale autosport, in de #237 AG Racing Team C1. Welcome!

Het zal stuiven op het Circuit Jules Tacheny in Mettet, en in het peloton C1 zien we ook de #143 #ForBjorg van Jo Lambrecht, de papa van de te vroeg gestorven Bjorn Lambrecht, een beloftevolle Belgische wielrenner. Hij liet het leven tijdens de Ronde van Polen. Deze wagen rijdt in ‘Guest’, en heeft ook Pieter Ooms en Sylvester Van Herzele als rijders.

Op naar Mettet…   

Persbericht 2CV Racing Cups & C1 Racing CupsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 8 november 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons