van der Horst

Mettet: drie VW Golf GTI TCR aan de start van de TCR Benelux

Team WRT & Delahaye Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Team WRT & Delahaye Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Na twee maanden zomervakantie komt de TCR Benelux op zaterdag 23 en zondag 24 september weer in actie. Drie VW Golf GTI TCR zullen neerstrijken op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Aan het stuur van de #4 van Delahaye Racing is Guillaume Mondron – die de steun krijgt van de jonge Italiaan Giacomo Altoè – meer dan ooit titelkandidaat. Na een moeizamer seizoensbegin zijn Maxime Potty en Mathieu Detry bezig aan een opwaartse spiraal met de #52 van Team WRT, in die mate zelfs dat de bekroning een perfect mogelijke doelstelling blijft. Jonas De Kimpe zal tot slot opnieuw solo aan het stuur zitten van de Golf GTI TCR #64 van DK Racing.
  • VR Racing
Na enkele weken rust, zelfbezinning en voorbereiding maakt de TCR Benelux een einde aan zijn zomervakantie. Het vooraanstaande kampioenschap voor toerismewagens in de Lage Landen is aan zijn laatste rechte lijn begonnen, bestaande uit twee weekends met een maand interval. Voor de finale in het Nederlandse Assen, op 21 en 22 oktober, wordt de karavaan van de TCR Benelux op 23 en 24 september in Mettet verwacht. In kader van de Kronos 10 Hours of Mettet (een race van de European VW Fun Cup), krijgen de deelnemers aan de TCR Benelux een compact programma aangeboden op zondag, met zowel de Qualifying Long Race als de vier Sprints.

Guillaume Mondron, voorlopig tweede in de tussenstand, komt eens te meer uit op de VW Golf GTI TCR #4 van Delahaye Racing Team. Hij wordt opnieuw gelinkt aan de jonge Italiaan Giacomo Altoè, met wie hij de lange race in Zandvoort heeft gewonnen. Guillaume weet dat dit een uitstekende kans is om heel wat punten mee naar huis te nemen. Hij telt amper drie lengtes achterstand op leider Benjamin Lessennes en wil het tij dan ook doen keren.

Het seizoensbegin van Mathieu Detry en Maxime Potty beantwoordde niet helemaal aan hun verwachtingen, maar het duo van de VW Golf GTI TCR #52 van Team WRT heeft zich goed herpakt! Tijdens de twee afgelopen meetings stonden ze maar liefst achtmaal op het podium (op een maximum van tien races) en mochten ze zich tweemaal winnaar noemen. Ze hebben de derde plek in het kampioenschap in handen met een achterstand van 34 punten en weten dat hun taak niet eenvoudig wordt. Een opeenvolging van goede resultaten in Mettet zou hen echter weer volledig in beeld kunnen brengen tijdens de finale die geprogrammeerd staat in Assen.

Net als tijdens de meest recente wedstrijd in Zolder staat er tot slot nog een derde VW Golf GTI TCR op de startgrid. De #64 wordt ingeschreven door DK Racing en toevertrouwd aan Jonas De Kimpe, die alleen aan het stuur zal zitten tijdens de lange race en de vier sprintwedstrijden. De VW-concessiehouder uit Ninove kon een sterk ritme aan de dag leggen in Limburg en zal zich nu willen mengen in de strijd in het peloton.

“We zijn erg opgetogen dat het seizoen eindelijk zijn vervolg zal kennen”, glundert Charles-Henri Bonnet, Voorzitter van de Belgian VW Club. “Het lijkt wel alsof we de spanning voelen stijgen omdat we weer naar school moeten. Met Guillaume Mondron, Maxime Potty en Mathieu Detry kunnen nog drie Belgian VW Club-rijders kampioen worden op het einde van het seizoen. Dat is opmerkelijk! De strijd belooft erg intens te worden in Mettet, een korte piste met een prachtig zicht op het volledige circuit. De toeschouwers zullen zich in geen geval vervelen!”

Belgian VW Club PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op vrijdag 15 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 10 Hours.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons