van der Horst

Mettet: Nabeschouwing van de organisatoren (SsangYong RX Cup)

SRX Cup
SRX Cup
In het kader van de Coyote World RX of Belgium-meeting, die zich dit weekend afspeelde in Mettet, werkte de Ladbrokes SsangYong RX Cup zijn derde race van het kampioenschap af. Terwijl sommige piloten, waaronder enkele amateurs, streden om de eer en uiteraard ook om een podiumplaats stonden sfeer en fun weer centraal. En het is net deze spirit die het team van Zelos en SsangYong willen creëren met deze nieuwe race formule.
Uiteindelijk ging rallypiloot Vincent Verschueren, vertegenwoordigd door garage Bossaert, met de eer en de grootste beker naar huis. Ondanks de zware concurrentie kwam de positie van Bossaert nauwelijks in het gedrang. Hij was dé terechte winnaar na een dominant weekend. Loris Cencetti Jr. en Hugo Arellano van het team Autodis wisten hem regelmatig het vuur aan de schenen te leggen maar moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een tweede plaats. Team Ladbrokes met Jérôme Farinaux en Jeremy Peclers, vervolledigden na een zuiver en constant weekend het podium.

Daarna werd het tijd voor de sterren van het weekend zoals Sébastien Loeb, Petter Solberg en François Duval.

Resultaten van de  finale :

1. Dealer SsangYong Bossaert (Nr.3). Piloot : Vincent Verschueren
2. Autodis (Nr7). Piloten : Loris Cencetti Jr. & Hugo Arellano
3. Ladbrokes (Nr.8). Piloten : Jérôme Farinaux & Jeremy Peclers
4. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloot : Marc Duez
5. Media Auto Trends (Nr.1). Piloten : Samuel Lay & Mathieu Detry
6. Lauwers (Nr.6). Piloot : Marc Lauwers

SsangYong RX Cup pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op dinsdag 16 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons