van der Horst

Mettet RX: Voorbeschouwing van de organisatoren

Over een week zal het circuit Jules Tacheny in Mettet meetrillen op het ritme van de World RX-bolides. De Belgische afspraak is de derde manche van het FIA wereldkampioenschap rallycross gesteund door Monster Energy, en is klaar om zijn publiek spektakel, adrenaline en prestaties van hoog niveau te bieden…
Nog enkele dagen wachten en dan ziet u de sterren van de discipline – Loeb, Kristofferson, Solberg, Ekström, Bakkerud… - deur-aan-deurgevechten leveren in genadeloze sprintraces op het unaniem geliefde circuit van Mettet.

François Duval (Audi S1) zal zich proberen te mengen in dit woelige peloton en mikt meteen op de finale. We herhalen dat het weekend wordt opgesplitst in vier kwalificaties, waar enkel de chrono telt. De twaalf beste chrono’s kwalificeren zich voor de halve finales, waar de uitslag ditmaal de doorslag zal geven, aangezien enkel de drie besten uit elke halve finale doorstoten naar de finale. Er worden punten uitgereikt bij elke betwiste wedstrijd.

De aandacht van het Belgische publiek zal ook gericht zijn op de RX2, waar Guillaume De Ridder de zege ambieert. Een tweede Belgische rijder heeft in extremis zijn deelnameformulier ingediend. Samen met Guillaume De Ridder zal er nog een tweede landgenoot aan de start staan in Mettet. Na een pauze van twee jaar maakt Koen Pauwels immers zijn grote terugkeer in de competitie.

De grote terugkeer van Koen Pauwels
Koen Pauwels is de coach van Guillaume De Ridder en kent de RX2 als zijn broekzak. Zijn team Pauwels Motorsport beschikt namelijk over twee beschikbare RX2-wagens die verkocht of verhuurd kunnen worden.
Maar dit weekend draait voor Koen Pauwels vooral om emotie: “De adrenaline van het racen, dat heb ik gemist. Bovendien wordt het een onevenaarbaar gevoel om hetzelfde weekend te rijden als Guilaume, de Zelos-rijder over wie ik me ontferm, en mijn zoon Kobe, die in de Cross Car uitkomt. Het is een droom die werkelijkheid wordt. Maar ik heb geen andere ambities dan gewoon plezier beleven.”

Goed om weten:
 
• De categorieën: het FIA World Rallycross Championship presented by Monster Energy wordt betwist door de Supercar-rijders (tweeliter turbomotor van 600 pk, vierwielaandrijving). De RX2 International Series groepeert identieke auto’s: vierwielaandrijving en een centrale, atmosferische tweelitermotor met 310 pk. Het FIA European Rallycross Championship wordt opgedeeld in drie divisies: Supercars –talrijk ingeschreven in Mettet-, Super 1600 (niet aanwezig in Mettet) en TouringCar. Die laatste categorie is er voor achterwielaangedreven wagens met een atmosferische tweelitermotor.
 
• Kristofferson op kop: na afloop van de eerste twee afspraken van het seizoen (Spanje en Portugal), bevindt de wereldkampioen Johan Kristofferson (VW Polo R) zich opnieuw aan de leiding in het kampioenschap, met twaalf punten voorsprong op Audi-rijder Andreas Bakkerud en dertien op zijn VW-teamgenoot Petter Solberg. De twee Peugeot-rijders Sébastien Loeb en Timmy Hansen vullen de top 5 verder aan.
• Einde van de voorverkoop op woensdag 9 mei om 11u op www.mettetrx.com. Tickets verkrijgbaar ter plaatse tijdens het evenement.

Mettet RX PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zondag 6 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Belgium.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons