van der Horst

Mettet: Tweemaal zes uur voor de 2CV en C1

2CV Racing Cup en C1 Racing Cup
2CV Racing Cup en C1 Racing Cup
De 1000 kilometer van Zolder ligt amper achter ons en de organisatoren van de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup hebben alweer samengezeten voor een stevige debriefing en een blik op de toekomst. Zo bereiden ze de tweede meeting van het seizoen voor, over twee weken op het Circuit Jules Tacheny van Mettet. Initieel stond daar een 24 uursrace voor de C1 op het programma, met in het voorprogramma een wedstrijd van zes uur voor de 2CV. Om diverse redenen, hebben de organisatoren beslist om er tweemaal een 6 uursrace voor iedereen van te maken en dat aan een onklopbaar tarief.
“We hebben de tering naar de nering moeten zetten”, legt Léonard Licops in naam van de 2CV/C1 Racing Cup uit. “De competitie op circuit is inderdaad weer gestart, achter gesloten deuren, maar de corona-crisis is nog niet over. Dat bemoeilijkt bijvoorbeeld de deelname van buitenlandse teams, maar dat is niet het enige. We hebben de ronde gedaan van onze teams afgelopen weekend en dat maakt dat wij vandaag het geweer van schouder wisselen. De 24-uursrace voor de C1-deelnemers was mooi en veelbelovend, maar vandaag (nog) niet realistisch. Daarom stellen we voor om twee wedstrijden voor iedereen te organiseren, met telkens een uur van zes uur, één op zaterdag en één op zondag.”  
 
Rijtijd zal er in overvloed zijn, met twee kwalificatiesessies van 120 minuten, eentje voor race 1 en de andere voor race 2. Ze vinden op zaterdag tussen 09u00 en 13u30 plaats, terwijl de eerste wedstrijd van start gaat zaterdag om 15u00 en dat met een finishvlag om 21u00. Op zondag is er nog een warm-up voorzien tussen 09u00 09u30, terwijl de tweede start om 11u00 wordt gegeven, met aankomst om 17u00. Totaal aantal rijminuten: 890 op twee dagen. Wie doet beter?
 
En dat is nog niet alles, want de deelname prijs is gericht op een maximumaantal deelnemers. Het inschrijvingsgeld bedraagt 1200 euro voor de eerste race en 300 voor de tweede, of een uitzonderlijk weekend aan 1500 euro!
 
Het is nu uitkijken naar de teams om hun deelname te bevestigen via www.2cvracingteams.be en www.c1racingcup.be. Waar wacht u nog op…

2CV Racing Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 1 april 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons