van der Horst

Mettet: Voorbeschouwing van de organisatoren

Voor het vijfde opeenvolgende jaar ontvangt het Circuit Jules Tacheny te Mettet de Coyote World RX of Belgium van 11 tot 13 mei. Verwacht je aan een spectaculair weekend met véél races, SRX Cup en randanimatie!
  • VR Racing
Het is weer zover: het Belgische Jules Tacheny Circuit in Mettet is nogmaals de gastheer van het Wereld Kampioenschap Rallycross. Piloten als Sébastien Loeb, Petter Solberg, Andreas Bakkerud en de huidige wereldkampioen Johan Kristoffersson hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd. 

"Wij zijn zeer blij dat we voor het 5de opeenvolgende jaar de Coyote World RX of Belgium mogen ontvangen. Dankzij IMG behoort RX momenteel tot de meest spectaculaire autosportdisciplines. En dankzij de komst van grote autosportnamen zoals Loeb, Ekström en Solberg kent de Rallycross een grote boost die zeker ten goed komt voor de organisatoren. Elk jaar groeit het aantal bezoekers en ook dit jaar is de voorverkoop goed gestart. We verwachten zo’n 35.000 toeschouwers over het volledige weekend!", geeft Freddy Tacheny ons mee, de voorzitter van de RUMESM die de organisatie van de Belgische manche op zich neemt.

 
Talrijke Belgische piloten verschijnen aan de start
 
Het is ondertussen officieel: Guillaume De Ridder neemt deel aan het volledige World RX2 programma. Onze landgenoot vervoegt zich bij het team Olsbergs-MSE van de huidige wereldkampioen in de RX2. Na zijn 3de positie afgelopen jaar en zijn titel als Rookie of the Year mikt Guillaume De Riddernu op de titel in het Wereldkampioenschap. Eveneens is de deelname van Comtoyou Racing ook officieel bevestigd. Zij verschijnen met de Belgische piloot Enzo Ide aan de start bij de World RX-klasse. Bij de Euro Supercars is het weer uitkijken naar de deelname van Michaël de Keersmaecker. In het Europees Kampioenschap Touring Cars zal hij bijgestaan worden door Filip Baelus en Florent Hontoir. Last but not least verschijnt ook Steve Volders aan de start in Mettet. Hij zal met zijn nieuwe auto het beste van zichzelf geven voor zijn thuispubliek.


Sprint races van de SRX Cup om het weekend te beginnen
 
Om de Coyote World RX of Belgium goed in te zetten starten we op vrijdag met de "support race" van de SRX Cup. Na een geslaagd eerste seizoen zetten SsangYong en Zelos hun samenwerking verder met de monomerkencup. Op vrijdag verschijnen er 10 SsangYong pick-up’s aan de start voor hun 2de race van het seizoen. Zonder twijfel de meeste prestigieuze race van het jaar voor de SRX Cup! 


De voorverkoop is reeds gestart!

Op 11, 12 en 13 mei, zullen alle ogen van de motorsport liefhebbers gericht zijn op het Circuit Jules Tacheny in Mettet met de komst van de 3e Ronde van het WK FIA RallyCross gesponsord door Monster Energy. Toeschouwers kunnen hun ticket bestellen aan 54,30€ in voorverkoop ipv 65€ ter plekke. Gratis inkom voor min 16 jarigen !  Alle ticketinformatie is beschikbaar op de website van Coyote WRX of Belgium.

Mettet RX PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op maandag 26 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Belgium.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons