van der Horst

Mexico: Nico Rosberg vooraan bij vrije trainingen

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg (Mercedes) heeft op de vernieuwde piste van Mexico tijdens de vrije trainingen de beste tijd neergezet. De Duitser ging daarmee de Red Bull’s van Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo vooraf. Kersvers kampioen Lewis Hamilton (Mercedes) sloot de dag af met de vierde tijd en werd op de tabellen gevolgd door de Ferrari’s van Sebastian Vettel et Kimi Räikkönen. Max Verstappen had eerder op de dag voor sensatie gezorgd door zich de snelste te tonen in de eerste sessie al moest de Nederlander daarvoor een bocht afsnijden.
Max Verstappen - Toro Rosso
Max Verstappen - Toro Rosso
De piloten ontdekten vrijdagmorgen het nieuwe circuit Hermanos Rodriguez te Mexico tijdens een eerste vrije sessie. De piste lag er nat bij maar droogde geleidelijk op. Het was Max Verstappen die na de sessie bovenaan de tabellen prijkte met een tijd van 1:25.990, maar de Nederlander had tijdens zijn snelste ronde wel een bocht afgesneden. De organisatie besloot echter niet in te grijpen en Max mocht zijn tijd behouden, achter hem volgden Daniil Kvyat (Red Bull) en Kimi Räikkönen (Ferrari). De baan vergt heel veel van de remmen en Rosberg moest zelfs de pits opzoeken met rokende oververhitte achterremmen.

In de namiddag was het Rosberg die de snelste ronde liet optekenen in 1:21.531. Na de twee Mercedes, Red Bull en Ferrari bolides was Valtteri Bottas de snelste van de overige rijders en dat niettegenstaande een sortie van de Fin. De McLaren’s van Alonso en Button klokten af op de posities acht en negen terwijl Felipe Massa (Williams) de top 10 afsloot. Verstappen verging het ditmaal minder goed, de Nederlander ging van de baan in zijn eerste ronde en kon geen tijd neerzetten.

Foto's: Georges De Coster
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons