van der Horst

Mexico: Zorgt nieuwe baan voor verrassingen?

Sergio Pérez - Force India
Sergio Pérez - Force India
Na 23 jaar keert het F1-circus dit weekend terug naar het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico, en met de beide wereldtitels (bij de constructeurs en bij de rijders) die al vergeven zijn, kunnen er misschien wel enkele verrassingen uit de bus vallen. Sommige teams reden al in het verleden over de omloop, maar voor de rijders zelf is dit een nieuw circuit. De vraag is dus wie zich het snelst zal kunnen aanpassen.
Ayrton Senna - McLaren Honda
Ayrton Senna - McLaren Honda
De piloten zullen ongetwijfeld al uren geoefend hebben in de diverse simulatoren die de teams ter beschikking hebben, maar dit weekend volgt dus het echte werk. De baan is helemaal opnieuw geasfalteerd, de vroegere hobbels in de weg, die trouwens na de laatste race in 1992 een reden waren voor de F1 om niet terug te keren, zijn dus gelukkig verdwenen. Ook werd het laatste gedeelte, dat vroeger bestond uit één lange en snelle 180 graden-bocht, wat aangepast. Nu moeten de rijders zich door een krappe hairpin en daaropvolgende rechterbocht wurmen.

Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg - Mercedes
De storm Patricia is gelukkig Mexico al voorbij, al zouden enkele lokale onweders dit weekend alsnog voor wat extra spanning kunnen zorgen. Of de storm tussen Hamilton en Rosberg, die na hun onderlinge duels niet meer on speaking terms waren vorig weekend in Austin, al is gaan liggen is ook nog maar de vraag. Beiden zouden intussen wel al terug gesprekken gevoerd hebben.

Pirelli's P Zero voor de F1
Pirelli's P Zero voor de F1
Net als vorig weekend in de VS hebben de teams bij droog weer keuze tussen de zachte en mediumband. Pirelli voerde al wat simulaties uit op de nieuw geasfalteerde omloop in Mexico om alzo een beslissing te nemen op vlak van rubber. Met ondermeer twee lange rechte stukken (zoals gebruikelijk ook ieder voorzien van een DRS-zone) zou de bandenslijtage dus binnen de perken moeten blijven. Zowel de kwalificaties als de race zijn te volgen vanaf 20u.

Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster, Niels Vaeck



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons