van der Horst

Mexico: Anthony Davidson geeft forfait door ribblessure

Anthony Davidson
Anthony Davidson
Anthony Davidson moet noodgedwongen verstek geven voor de manche van het FIA WEC in Mexico. Davidson liep tijdens een testsessie vorige maand, in Magny-Cours, gekneusde ribben op en heeft nog steeds last van de gevolgen van die blessure. Eerder vandaag werkte de Toyota-rijder enkele ronden af aan het stuur van de TS050 Hybrid tijdens de collectieve testsessie in de Autodromo Hermanos Rodriguez, maar nadien werd besloten dat Davidson tijdens de rest van de meeting niet meer in actie komt.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Als gevolg van deze beslissing zullen Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima de enige rijders zijn aan boord van de #5 Toyota TS050 Hybrid tijdens de 6 Hours of Mexico. Door Davidson dit weekend aan de kant te houden, hoopt Toyota om de Brit terug fit te hebben voor de 6 Hours of COTA later deze maand. Naar eigen zeggen maken de hoge buitentemperaturen in Austin het noodzakelijk om alledrie de rijders ter beschikking te hebben.

Foto's: Martijn Wouters & Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 1 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Mexico City.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons