van der Horst

Mexico: Hamilton op pole - Rosberg nipt tweede

Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas Formula One Team
Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas Formula One Team
Lewis Hamilton heeft zonder al te veel moeite de beste startpositie veroverd voor de Grote Prijs van Mexico morgen. De Brit bleef zijn Mercedes-collega Nico Rosberg een kwart seconde voor. Rosberg reed zijn tweede tijd pas in de laatste seconden van de kwalificatie want geruime tijd leken de Red Bull's een vinger in de pap te hebben in de titelstrijd. De Oostenrijkse wagens zijn al heel het weekend erg dicht bij Mercedes en het belooft dan ook een spannende race te worden morgen. Achter Max Verstappen en Daniel Ricciardo reed Nico Hülkenberg de vijfde tijd.
Esteban Gutierrez - Haas F1 Team
Esteban Gutierrez - Haas F1 Team
In de eerste sessie was het Hamilton die met een 1:19.447 de toon aangaf. Kimi Raikkonen reed verrassend de tweede tijd, Ricciardo de derde. Nog voor de sessie begon was de naam van een van de rijders die Q1 niet zou overleven reeds bekend: Jolyon Palmer. De Britse Renault-rijder beschadigde zijn auto in de zaterdagtraining en de schade kon niet tijdig worden hersteld voor deze kwalificatie. Beide Haas-piloten stelden teleur, Romain Grosjean kon zijn tijd niet verbeteren door een fout van ploegmakker Esteban Gutierrez, een van de thuisrijders dit weekend. Ook Felipe Nasr en Esteban Ocon mochten niet door naar Q2.

Sergio Pérez - Force India
Sergio Pérez - Force India
Van de toppers zijn de Red Bull-rijders de enigen die in Q2 kozen voor de super zachte banden. Zij zullen dus morgen op een afwijkende strategie rijden, alle overige namen die in Q3 verwacht werden, kozen voor de zachte band. Ferrari probeerde wel Raikkonen te laten kwalificeren op super zachte banden maar deze kon zijn tijd die hij op zachte banden had gereden niet verbeteren en zal dus alsnog op de zachte band vertrekken. Pascal Wehrlein, Marcus Ericsson, Kevin Magnussen en de beide McLaren-rijders overleefden Q2 niet. Grootste teleurstelling was echter Sergio Perez. Voor eigen publiek kon hij uit zijn competitieve Force India niet meer dan een twaalfde tijd halen. De top drie was: Verstappen, Hamilton en Vettel.

Nico Rosberg - Mercedes AMG Petronas Formula One Team
Nico Rosberg - Mercedes AMG Petronas Formula One Team
In de laatste sessie reed iedereen, uiteraard, op de zachtste band, en na de eerste pogingen was het Hamilton die reeds de snelste tijd had gereden met een 1:18.704. Verstappen en Ricciardo reden echter de tweede en derde tijd en Rosberg kon zich pas bij zijn tweede poging voorbij de Red Bulls geraken. Een opvallend tempo van de Renaut-aangedreven bolides die morgen mogelijk een rol zullen spelen in de Mercedes-titelstrijd. Hulkenberg reed een sterke vijfde tijd. Achter de Ferrari's en de Williams-rijders maakte Carlos Sainz Jr. de top tien vol.

Foto's: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons