van der Horst

Mexico: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

Pirelli
Pirelli
Het F1-circus strijkt dit weekend neer in Mexico City, waar de negentiende manche van het wereldkampioenschap zal plaatsvinden. Pirelli neemt voor deze wedstrijd de witgemarkeerde mediumband, de geelgemarkeerde softband en de roodgemarkeerde supersoftband mee naar het Autodromo Hermanos Rodrigues. De Italiaanse bandenfabrikant maakte de allocatie van de rijders bekend. Zo neemt Lewis Hamilton een iets andere keuze dan teamgenoot en WK-leider Nico Rosberg. Beide heren nemen elk vijf sets van het meest zachte rubber ter hunne beschikking. Hamilton neemt daarnaast drie mediums en vijf softs, met Rosberg dat kiest voor vier sets van elk.
  • Skylimit Events
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
“Terwijl het Autodromo Hermanos Rodrigues in alle opzichten een nieuw circuit is, heerst er een geweldig gevoel van historiek - zoals de naam suggereert, en krijgt het veel steun van een ongezien aantal fans”, aldus Paul Hembery – baas van Pirelli Motorsport. “Het stadiongedeelte alleen al is één van de meest opwindende ervaringen van het jaar. We raceten hier vorig jaar al maar er is een grote kans dat de baan sindsdien is geëvolueerd. We brengen ook de supersoft voor de allereerste keer mee, dus het zal belangrijk zijn om al deze nieuwe factoren te beoordelen tijdens de vrije trainingen. En dat zou weleens interessante alternatieven kunnen voortbrengen vergeleken met de twee-stoppers van vorig jaar dat toen de meest populaire keuze was.”

Bandenkeuze Mexico 2016
Bandenkeuze Mexico 2016
Thuisrijder Sergio Perez neemt drie sets mediums, drie sets soft en zeven sets supersofts voor zijn rekening. Zijn Force India teamgenoot, Nico Hulkenberg, neemt dezelfde allocatie. De andere Mexicaanse rijder van het veld, Esteban Gutierrez, kiest voor zijn Haas-bolide slechts één set van de mediumbanden. Van de softbanden neemt hij er vijf en van de supersofts zeven. Red Bull Racing neemt voor zijn rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo elk drie sets witte mediums, vier gele softs en zes rode supersofts mee. De exacte toewijzing van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).
 

Foto's: Georges De Coster & Pirelli Motorsport




  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons