Mexico: Zege voor Jérôme D’Ambrosio

Jérôme d'Ambrosio
Jérôme D’Ambrosio startte deze nacht van op de pole voor de e.Prix van Mexico, maar onze landgenoot kon in de race Lucas di Grassi (Abt) niet achter zich houden en kwam als tweede over de finish achter de Braziliaan. Op de technische controle na de race werd de wagen van di Grassi echter te licht bevonden en werd de Braziliaan gedeclasseerd waardoor de zege alsnog naar D’Ambrosio ging. Sébastien Buemi (Renault e.Dams) werd alsnog tweede en doet een uitstekende zaak in het kampioenschap. De laatste podiumtrede was voor Loïc Duval de ploeggenoot van D’Ambrosio bij Dragon Racing.
Lucas di Grassi - ABT Schaeffler Audi Sport
D’Ambrosio nam bij de start de leiding van de wedstrijd maar net voor de verplichte wagenwissel zag hij Lucas di Grassi, goed geholpen door de FanBoost, aan hem voorbij gaan. Na de pitstop nam de Braziliaan afstand van D’Ambrosio die alles uit de kast moest halen om een opzittende Buemi achter zich te houden. Buemi probeerde alles en het kwam zelfs tot een licht contact tussen beide wagens, op een gegeven moment passeerde de Zwitser D’Ambrosio, maar moest daarbij de chicane afsnijden. Wijselijk stond Buemi zijn plaats terug af, het duel duurde verder tot aan de finish maar D’Ambrosio behield nipt de overhand. Di Grassi had ondertussen meer dan 10 seconden voorsprong op het duellerende duo en werd als winnaar afgevlagd. De wagen van de winnaar bleek na keuring echter 1,8 kg te licht bevonden en Di Grassi verloor alzo nog de zege. Abt Audi Sport team besloot niet in beroep te gaan tegen de beslissing waardoor de overwinning definitief naar D’Ambrosio ging.

e.Prix Mexico
Het werd een race om te vergeten voor Abt Audi Sport, immers Daniel Abt leek op weg naar de laatste podiumplaats maar de Duitser ging op het einde van de race van de baan waardoor Duval alsnog de derde plaats in handen kreeg. Nicolas Prost (Renault e.Dams) werd vierde en Robin Frijns (Andretti FE) pakte de vijfde plaats na een mooie remonte. De overige punten gingen naar Sam Bird (DS Virgin Racing), Daniel Abt, Nick Heidfeld (Mahindra Racing), Stéphane Sarrazin (Venturi) en Bruno Senna (Mahindra Racing).

Nu di Grassi, die voor de race tweede stond in de puntenstand, geen punten scoort doet Buemi een uitstekende zaak in het kampioenschap. De Zwitser heeft met 98 punten nu een voorsprong van 22 punten op di Grassi, Bird is derde met 60 punten. D’Ambrosio rukt op naar de vierde positie in de tussenstand op 2 punten van Bird.

Foto's: FIA Formula E

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 13 maart 2016.