van der Horst

Mexico: Alle blikken op Loeb

Sebastien Loeb zoekt nieuwe uitdaging
Sebastien Loeb zoekt nieuwe uitdaging
Komend weekend staat de derde manche van het WRC-kampioenschap al op het programma. Uiteraard wordt daar het duel Sébastien Ogier - Thierry Neuville verder uitgevochten, maar alle ogen zullen vooral gericht zijn op negenvoudig rallykampioen Sébastien Loeb.
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Monte-Carlo 2015, zo lang is het al geleden dat Sébastien Loeb nog eens een WRC-manche betwistte. Het hoeft dan ook geen betoog dat de tijdelijke terugkeer van de Franse recordkampioen hoge ogen gooit in Mexico. Citroën Racing nam zijn inmiddels 44-jarige "chouchou" vorig jaar in dienst voor wat testwerk, maar dat mondde uiteindelijk uit in een beperkt programma waarvan Mexico de eerste wedstrijd is. Kind van de rekening is Craig Breen, het nummer twee van de rally van Zweden en de best genoteerde Citroënrijder in het kampioenschap blijft aan de kant.

Het is maar de vraag of Loeb nog zal kunnen meestrijden voor de knikkers. Hij heeft alvast drie voordelen. 1. Hij schreef de rally al zes keer op zijn naam en voelt zich dus thuis op het Mexicaans grint. 2. Citroën presteerde vorig jaar ijzersterk in Mexico, met uiteindelijk een overwinning voor Kris Meeke. 3. Zijn startpositie. Sinds Zweden laait de discussie over de startpositie weer helemaal op. Loeb zal alvast volop kunnen profiteren, en kan dus vooral op de openingsdag een stevige slag slaan.

Bij Ford rekenen ze opnieuw op Teemu Suninen, net zoals in Zweden. Bij Hyundai maakt Dani Sordo zijn terugkeer nadat Hayden Paddon het zitje overnam in Zweden. Toyota verschijnt met de vertrouwde line-up Ott Tänak, Jari-Matti Latvala en Esappeka Lappi. 

Donderdag wordt gestart met de shakedown en een showproef in Léon. De rijders krijgen 344 km voor de boeg, verdeeld over 22 proeven. Scherprechter wordt ongetwijfeld El Chocolate (31km), ook al is een pak korter dan enkele jaren terug.

WK-stand: 1. T. Neuville 41 ptn. 2. S. Ogier 31 ptn. 3 JML Latvala & E. Lappi 23 ptn, 5. O. Tänak & A. Mikkelsen 21 ptn, 7. C. Breen 20 ptn.

Foto: Citroën Racing & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 7 maart 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons