van der Horst

Mexico: Bottas topt eerste vrije training

Valtteri Bottas - Mercedes AMG
Valtteri Bottas - Mercedes AMG
Valtteri Bottas (Mercedes) heeft in de eerste vrije sessie voor de GP van Mexico de snelste tijd neergezet. Met een ronde in 1:17.824 was de Fin sneller dan zijn ploegmaat Lewis Hamilton die het hield op een 1:18.290. Max Verstappen (Red Bull) klokte de derde tijd in 1:18.395, maar de Nederlander deed dat op super soft banden terwijl de Mercedes rijders gebruik maakten van ultra soft rubbers. De sessie werd lange tijd stil gelegd na een sortie van Alfonso Celis Jr, de Mexicaan verving Esteban Ocon bij Force India.
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
De Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen kwamen niet verder dan de vijfde en zesde tijd achter de Red Bull van Daniel Ricciardo. Vettel moest 0.762 seconde toegeven op de tijd van Bottas, Räikkönen al meer dan een seconde. Sergio Pérez (Force India) sloot de sessie af met de zevende tijd voor Fernando Alonso (McLaren), Felipe Massa (Williams) en Nico Hülkenberg (Renault).

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne (McLaren) vatte de sessie aan met een wagen uitgerust met een halo maar al na 3 ronden parkeerde de Belg zijn door elektrische problemen geplaagde wagen terug in de pits. Vandoorne kwam daarna niet meer in actie. Tijdens die eerste sessie kwamen ook Sean Gelael (Toro Rosso) en Antonio Giovinazzi (Haas F1) in actie, zij vervingen respectievelijk Pierre Gasly en Romain Grosjean.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons