van der Horst

Mexico City: Dominante zege voor Mitch Evans - Vandoorne niet langer leider

Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Tijdens de Mexico City E-Prix zagen we een dominante Mitch Evans richting de overwinning rijden. De Kiwi pakte de leiding al na de eerste bocht en gaf deze niet meer af. Aan de finish had hij iets meer dan vier seconden voorsprong op Antonio Félix da Costa, die met zijn DS Techeetah eveneens een mooie prestatie afleverde en 6 seconden voor lag op Sébastien Buemi (Nissan). Met deze overwinning pakt Evans ook de leiding over in het puntenklassement van Stoffel Vandoorne. Voor de Belg verliep de race gunstig, hij rukte op van P10 naar P5 totdat hij in de voorlaatste ronde de muur in ging.
Start 2020 Mexico E-Prix
Start 2020 Mexico E-Prix
Al van bij de start duwde Mitch Evans zich voorbij polesitter André Lotterer (Porsche), een manoeuver welke de Duitser uiteindelijk niet meer te boven zou komen, later in de race zou Lotterer nog uit de race verdwijnen na een contact met de muur. Evans bouwde al snel een voorsprong uit, maar zag deze tenietgedaan door een vroege safety car. Die kwam er omwille het feit dat Nico Müller (Geox Dragon) recht in de barrières schoot bij de eerste bocht. Bij de herstart bleef Evans de leiding behouden op Sam Bird (Envision Virgin), die van plaats vijf naar twee opgeschoven was. Terwijl de rust wederkeerde schoven de DS Techeetah's van Félix da Costa en Jean-Éric Vergne geleidelijk aan naar voren richting de top vijf.

Antonio Félix da Costa & Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa & Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Daarop kregen we het volgende incident. Terwijl Félix da Costa een aanval pleegde op Nyck de Vries (Mercedes) gebruikmakend van de FanBoost, probeerde de Nederlander zich te verdedigen. Dit liep fout af; de Vries misremde zich en op de koop toe raakte hij daarbij landgenoot Robin Frijns (Envision Virgin). Opgave voor de Vries dus en zo kwamen Félix da Costa en Vergne dichter bij de podiumplaatsen. Félix Da Costa zijn mars opwaarts bleef duren en hij geraakte al snel voorbij Buemi waarop de jacht richting Bird werd ingezet. De Brit probeerde te verdedigen, maar eindigde uiteindelijk in de muur en moest wat later opgeven. Daar bleef het bij voor de Portugees die niet kon verhinderen dat Evans naar zijn tweede overwinning in zijn carrière reed. Achter Buemi eindigde Vergne vierde voor Alexander Sims met zijn BMW. Uiteindelijk moesten acht piloten de strijd staken, waaronder ook Stoffel Vandoorne.

Nochtans verliep voor Vandoorne de race goed tot in de voorlaatste ronde. De Rumbekenaar viel na de start wat terug, maar kon eveneens profiteren van de vele uitvallers voor hem om op te schuiven naar plaats vijf. Alles leek goed te lopen voor onze landgenoot tot een ontketende Sims hem onder druk zette en hij in de voorlaatste ronde in de muur schoof in bocht drie. D'Ambrosio kon ondanks zijn slechte startpositie en zware penalty terug wat door het veld naar voor komen, maar hij eindigde uiteindelijk net buiten de punten. In de tussenstand maakt Evans een mooie sprong naar de leiding van het klassement met een punt voorsprong op Sims en 8 punten op Félix da Costa. Vandoorne valt terug naar plaats vier en moet 9 punten toegeven. Nu is het wachten tot eind deze maand, waarbij de karavaan richting het volgende continent trekt met de volgende manche in Marrakesh.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 15 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons