van der Horst

Mexico City: Felipe Nasr vervangt Maximilian Günther bij GEOX DRAGON

Sergio Pérez & Felipe Nasr
Sergio Pérez & Felipe Nasr
We zijn nog maar drie ronden ver in het kampioenschap of de eerste vervanging is een feit - Pascal Wehrlein niet meegerekend. Vanaf de volgende manche, de Mexico City ePrix, zal Felipe Nasr als teamgenoot fungeren van José María López bij GEOX DRAGON. Dat heeft het team vandaag laten weten. Nasr is geen onbekende bij het team van de Amerikaan Jay Penske. De Braziliaan was ook aanwezig tijdens de testdag in Marrakesh, maar door ellenlange contractbesprekingen kon Nasr geen meter testen. Toch is Penske overtuigd van zijn keuze voor de Braziliaan en laat hem voor de rest van het seizoen rijden. Hierdoor verdwijnt Maximilian Günther van de voorgrond, maar hij is nog niet compleet weg uit de Formule E.
Maximilian Günther
Maximilian Günther
Volgens het team was het een bewuste keuze. Maximilian Günther zou drie races rijden om een gevoel te krijgen hoe het eraan toegaat in de Formule E, vooraleer hij zich zou terugtrekken naar de rol die ze voor hem in gedachten hadden: test- en reservepiloot. Al is de kans groot dat hij dit seizoen nog eens zal opdraven als invaller. Op het moment dat de Rome ePrix wordt verreden gaat in Long Beach de race van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship door, waar Felipe Nasr ook actief is en waaraan hij naar alle waarschijnlijkheid voorrang zal geven.

Foto's: Racing International Photography - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 5 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons