van der Horst

Mexico City: Jake Hughes topt de eerste vrije training

Jake Hughes - Neom McLaren Formula E Team
Jake Hughes - Neom McLaren Formula E Team
Vorig jaar was Jake Hughes al sterk tijdens de Formule E-wedstrijd in Mexico City, en dat liet de Brit ook merken tijdens de eerste vrije trainingen. De McLaren bleef met een riante voorsprong Pascal Wehrlein (Porsche) en Nico Müller (ABT CUPRA) voor. De sessie moest wel tweemaal stilgelegd worden nadat Maximilian Günther (Maserati) in de laatste bocht de muur had geraakt en Hughes in de barrières van bocht 1 was beland.
Een wederkerend probleem in Mexico City is dat er veel stof op de baan ligt, wat al snel duidelijk werd. Robin Frijns (Envision Racing) moest bijsturen, toevallig in de bocht waar hij vorig jaar zijn hand brak. En na tien minuten maakte Max Günther kennis met de muur in de laatste bocht van het tracé. Daardoor lag de sessie een tijdje stil.

Toen het licht weer op groen ging, kon Hughes de snelste tijd realiseren, voor Wehrlein en Müller. Niemand kreeg een kans om zijn tijd te verbeteren, nadat de Brit meteen na zijn snelle ronde in de muur aan de buitenkant van bocht 1 was beland door een contact met de muur aan de binnenkant. Met nog een zestal minuten op de klok werd besloten niet meer te herstarten. Frijns eindigde zo als vierde en Jake Dennis (Andretti Global) vervolledigde de top vijf. Stoffel Vandoorne kwam niet verder dan plaats vijftien.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons