van der Horst

Mexico City: Jean-Éric Vergne opent de debatten in eerste vrije training

Jean-Éric Vergne - DS Penske
Jean-Éric Vergne - DS Penske
De eerste vrije training van de Mexico City E-Prix is afgerond en het was Jean-Éric Vergne die deze als snelste afsloot. De Fransman bleef met zijn DS Penske rookie Jake Hughes (McLaren) en Sérgio Sette Câmara (NIO 333) voor. Ook Stoffel Vandoorne nestelde zich in de top vijf tijdens een training waar toch wel wat piloten al schade opliepen.
Eerste slachtoffer was de teamgenoot van Hughes bij McLaren, René Rast. De Duitser ging breed in de laatste bocht en beschadigde daarbij de ophanging van zijn wagen. Ook Oliver Rowland (Mahindra) kwam in aanraking met de muur in de nieuwe chicane, al kon de Brit wel op eigen kracht terugkeren naar de pits. ​Tot slot was er ook de crash van Mitch Evans (Jaguar) na de sessie. De Kiwi vloog op onverklaarbare wijze in de bandenmuur aan het stadion-gedeelte, al kwam hij er ongedeerd van af. 

Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Al werd er nog niet doorgeduwd, gezien de betrouwbaarheid van de wagens nog steeds in vraag gesteld wordt. Dat maakte Sébastien Buemi (Envision Racing) ook mee, die stilviel op de baan. Na een minuut kon de Zwitser wel terug vertrekken richting de pits. Wie geen last van problemen had, was Vergne. Die bleef met 92 duizendsten de nieuweling Hughes voor, die zich wel liet opmerken door continu bovenaan te zitten qua tijden. Ook Sette Câmara geeft wel aan dat NIO 333 klaar is voor het nieuwe seizoen, al zal het daar ook afwachten zijn hoe zij evolueren in de race. Pascal Wehrlein was de beste bij Porsche, voor Vandoorne.

Deze namiddag om 14:30 uur gaat de tweede vrije training van start en die is te volgen op de verschillende kanalen van de organisatie.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons