van der Horst

Mexico City: Ma Qing Hua in quarantaine in aanloop richting E-Prix

Ma Qing Hua
Ma Qing Hua
Sinds het Coronavirus ook buiten de Chinese landsgrenzen is doorgebroken, weigeren steeds meer landen om Chinese staatsburgers binnen te laten. Die regeling trekt zich ook helaas door naar de sport en onder meer Ma Qing Hua, de enige Chinese piloot in het Formule E-peloton, werd daarvan het slachtoffer. Om hem alsnog aan de start te krijgen volgende week zaterdag in Mexico, plaatste zijn NIO 333 Team hem in quarantaine.
Volgens een officieel bericht van het Chinese team zou Ma Qing Hua al vorige zondag in Mexico aangekomen zijn om vanaf daaruit twee weken in quarantaine uit te zitten. NIO verklaarde dat het dit doet uit een verantwoordelijkheidszin tegenover het kampioenschap en de mensen die werken voor de Formule E. Daarnaast zal er geen enkele Chinese werknemer uit de stal aanwezig zijn. Gezien zij allen naar huis keerden om het Chinees Nieuwjaar te vieren, werd er geopteerd om hen in de thuisbasis in Shanghai te houden.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 4 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons