van der Horst

Mexico City: Sergio Jimenez wint na beklijvend duel met Simon Evans

Sérgio Jimenez - ZEG iCarros Jaguar Brazil
Sérgio Jimenez - ZEG iCarros Jaguar Brazil
Na drie maanden rust werden de Jaguar I-Pace eTrophy wagens terug van stal gehaald. Voor de derde manche trokken Sergio Jimenez en Simon Evans richting Mexico City als leider. Toch viel er al veel te schrijven nog voor de race van start ging met de afwezigheid van twee Chinese piloten en kwalificaties die geschrapt werden, op de koop toe werd de race dan uitgesteld tot na de hoofdact.
Pro-Am piloten Sun Chao en Yaqi Zhang  moesten afzeggen voor deze manche omwille van het Coronavirus Hierdoor moest het team op zoek naar vervangers en die vonden ze in de Mexicaan Manuel Cabrera en in David Cheng, eigenaar van FIA WEC-team Jackie Chan DC Racing. Daarenboven kregen we nog een speciaal debuut van Takumi Aoki. De Japanner is verlamd aan de benen en kreeg een speciale aangepaste I-Pace aangeboden, iets wat hij met plezier aanvaarde. Zaterdag verliep woelig, de kwalificaties werden geschrapt vanwege de crash van Daniel Abt en de race werd uitgesteld tot na de Formule E om het wegdek te sparen. Dit zou dan ook gevolgen hebben voor het verloop van de race.

Takumi Aoki - Team Yokohama Challenge
Takumi Aoki - Team Yokohama Challenge
Tijdens de eerste ronden regende het lekke banden doordat de deelnemers telkens wijd gingen in de eerste bocht, waardoor de race serieus door elkaar geschud werd. Er was ook nog een neutralisatie toen Cheng en Mashhur Bal Hejaila crashten. Eens de race terug op gang kwam kregen we een mooi duel tussen Jimenez en Evans, waar de Kiwi zijn meerdere moest erkennen in de uittredend kampioen. VIP gastrijder Mario Domínguez eindigde op plaats drie en was daarmee de beste gastrijder ooit tot nu toe. Vierde eindigde Fahad Algosaibi die tevens de winnaar in de Pro-Am klasse werd. Maar de beste prestatie kwam van Aoki, die van plaats 11 kon oprukken tot plaats vijf en tevens derde werd in de Pro-klasse. Gezien Sanya uitgesteld is, is het nu uitkijken naar Rome begin april voor de volgende manche.

Foto's: Jaguar RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 16 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons