van der Horst

Mexico: Daniel Abt pakt eerste overwinning voor Audi – Vergne blijft leider

Podium Mexico e-Prix
Podium Mexico e-Prix
Daniel Abt pakte zijn eerste officiële overwinning in de Formule E tijdens de vijfde manche te Mexico City. De Duitser, die zijn eerste overwinning verloor in Hong Kong na een inbreuk op het technisch reglement, nam de leiding over tijdens de pitstops en gaf deze niet meer af. Hiermee maakt ook het fel geteisterde Audi Sport ABT Schaeffler komaf met de technische problemen van de laatste wedstrijden. Oliver Turvey (NIO Formula E Team) en Sébastien Buemi (Renault e.dams) vervolledigen het podium. Grootste pechvogel van de dag was Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) die vertrokken van op de pole moest opgeven.
Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Bij de start was het polesitter Felix Rosenqvist die het snelste weg was voor Turvey en Buemi. In de beginfase bleef de top vijf ongewijzigd tot aan de vijftiende ronde, wanneer Rosenqvist stil viel in de laatste bocht en een reset van zijn wagen moest doen met als gevolg dat hij terugviel naar de laatste plaats. Hierdoor kreeg Turvey de leiding in zijn schoot geworpen, hij had dan een mooie voorsprong op Buemi, Abt en Jean-Eric Vergne (Techeetah). Rosenqvist zou later nog tweemaal stilvallen en opgeven na de pitstops. Net voor die pitstops nam Daniel Abt de tweede plaats over van Buemi nadat deze laats eeen fout maakte in de eerste bocht en dit zou later van belang blijken.

Daniel Abt - Audi Sport ABT Schaeffler
Daniel Abt - Audi Sport ABT Schaeffler
Tijdens de pitstops was het Abt die de snelste pitstop afwerkte en alzo de leiding overnam voor Oliver Turvey. Buemi had een trage pitstop en zou achter Vergne terug de baan op komen, maar de kampioenschapsleider moest toch de duimen leggen voor de Zwitser die dankzij de fanboost hem voorbij reed richting de eerste bocht. Buemi geraakte nog tot bij Oliver Turvey, maar de Brit wist stand te houden en behield zijn tweede plaats. Hierdoor kon Daniel Abt onbedreigd naar zijn eerste “echte” overwinning in de Formule E rijden met een voorsprong van zes seconden op de Brit en de Zwitser. Nelson Piquet Jr. (Jaguar Racing) en Jean-Eric Vergne vervolledigden de top vijf.

Vergne verstevigt zijn leiding in de tussenstand dankzij de opgave van Rosenqvist en een 17de plaats van Sam Bird, met een voorsprong van respectievelijk 12 en 20 punten. Uittredend kampioen Lucas Di Grassi pakte zijn eerste drie punten van het seizoen. De Braziliaan eindigde op een negende plaats, maar kon een extra punt scoren door de snelste ronde te rijden. Jérôme D’Ambrosio kwam net te kort en eindigde op een elfde plaats. Voor de volgende race trekken we naar Punta del Este, Uruguay, die wedstrijd zal doorgaan op 17 maart.

Uitslag Mexico e.Prix:

1. Daniel Abt, Audi Sport ABT Shaeffler
2. Oliver Turvey, NIO Formula E Team
3. Sebastian Buemi, Renault e.dams
4. Nelson Piquet Jr., Panasonic Jaguar Racing
5. Jean Eric Vergne, Techeetah
6. Mitch Evans, Panasonic Jaguar Racing
7. Antonio Felix Da Costa, Andretti Formula E
8. Eduardo Mortara, Venturi Formula E
9. Lucas Di Grassi, Audi Sport ABT Schaeffler
10. Alex Lynn, DS Virgin Racing
11. Jerome D’Ambrosio, Dragon
12. Jose Maria Lopez, Dragon
13. Andre Lotterer, Techeetah
14. Luca Filippi, NIO
15.Tom Blomqvist, Andretti Formula E
16. Maro Engel, Venturi Formula E Team
17. Sam Bird, DS Virgin Racing

Foto's: Formula E



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons