van der Horst

Mexico: Félix Rosenqvist opnieuw op de pole

Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Félix Rosenqvist (Mahindra) heeft na Hong Kong nu ook de pole gepakt voor de Mexico e.Prix. In de superpole was de Zweed sneller dan Antonio Félix da Costa (Andretti), Alex Lynn (DS Virgin), Oliver Turvey (NIO) en Sébastien Buemi (Renault e.dams). Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) start van op de zestiende plaats.
Rosenqvist was in de superpole met een tijd van 1:01.645 twee tiende seconde sneller dan Félix da Costa. Bij de technische controle werd de wagen van deze laatste te licht bevonden en werd de Portugees naar plaats vijf, de laatste superpole positie verwezen. Alex Lynn had eerder echter al een straf van 10 plaatsen terug opgelopen voor het wisselen van de versnellingsbak op zijn wagen waardoor Félix da Costa alsnog opschuift naar positie vier achter Rosenqvist, Turvey en Buemi.

Daniel Abt (Audi Sport Abt Shaeffler) vertrekt als vijfde hij ging Jean-Éric Vergne (Techeetah), leider in de tussenstand, vooraf. Verder in de top tien hebben we nog Nelson Piquet Jr. (Panasonic Jaguar Racing), Nick Heidfeld (Mahindra Racing), Andre Lotterer (Techeetah) en MaroEngel (Venturi).

Foto: FIA Formula E
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 3 maart 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons