van der Horst

Mexico: Lappi eerste leider in Mexico

Rally Mexico
Rally Mexico
Esapekka Lappi is de eerste leider in Mexico na een vreemde openingsproef waarbij de "Big 3" de start niet mochten nemen. Eerder op de dag ging Kris Meeke met winst aan de haal op de shakedown.
De openingsproef eindigde met een domper want zowel Ott Tänak (Toyota Yaris), Thierry Neuville (Hyundai i20) en Sébastien Ogier (Citroën C3) mochten niet starten. Net ervoor was Esapekka Lappi (CitroËn C3) iets te enthousiast over een schans gegaan in de straten van Guanujuato. Uiteindelijk werd beslist om de proef te annuleren omwille van veiligheidsredenen.

Lappi klokte wel de beste tijd. Hij had een tiende over op Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). De grote drie kregen een normtijd op zes tienden. Een plaats die ze delen met Kris Meeke (Toyota Yaris) en Elfyn Evans (Ford Fiesta). Vijf rijders dus op de derde stek. Op plaats acht staan Teemu Suninen (Ford Fiesta) en Dani Sordo (Hyundai i20). Jari-Matti Latvala sluit de top 10 af.

Eerder op de dag won Kris Meeke de shakedown. Hij ging een triolet Hyundai's vooraf.

De rally start vrijdagavond, Belgische tijd, pas echt met onder meer twee passages over El Chocolate.

Foto: WRC.com

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 8 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons