van der Horst

Mexico: Max Verstappen tweemaal de snelste op vrijdag

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Naar goede gewoonte klokte Max Verstappen (red bull) de snelste tijd in beide vrije sessies voor de GP van Mexico. In de tweede sessie klokte de Nederlander af op 1:18.686 en was daarmee 0,0119 seconde sneller dan Lando Norris (McLaren) en 0,266 seconde sneller dan Charles Leclerc (Ferrari).
In de eerste sessie kregen vijf jonge rijders om kennis te maken met de formule 1. Zo zagen we Frederick Vesti bij Mercedes, Jack Doohan bij Alpine, Théo Pourchaire bij Alfa Romeo, Isack Hadjar bij Alpha Tauri en Oliver Bearman bij Haas. Even was Lando Norris de snelste maar al vlug zette Max Verstappen orde op zaken en zette op zachte banden de beste chrono neer in 1:19.718. Alex Albon (Williams) was een verrassende tweede, Sergio Pérez sloot de top drie af.

Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
De tweede sessie was al een half uur ver toen de soft rubbers op de wagens werden gemonteerd. De tijden gingen naar beneden, maar het was toch weer Verstappen die zich de snelste toonde met een ronde in 1:18.686. Lando Norris volgde, Charles Leclerc was derde snelste. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) lukte een mooie vierde chono, Pérez vervolledigde de top vijf.

Foto's: Georges De Coster  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons