van der Horst

Mexico: Michael Ammermüller volgt zichzelf op

Michael Ammermüller - Lechner MSG Racing Team
Michael Ammermüller - Lechner MSG Racing Team
Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) heeft zich in Mexico verzekerd van de titel in de Mobil 1 Porsche Supercup, zijn tweede op rij. De Duitser had voldoende aan een tweede en derde plaats om de titel veilig te stellen. Julien Andlauer (Martinet by Alméras) won beide wedstrijden in Mexico.
Julien Andlauer
Julien Andlauer
In de race op zaterdag kwam Larry ten Voorde (Team Project 1) als eerste over de lijn maar de Nederlander werd in het klassement teruggezet wegens een jumpstart. Julien Andlauer die als tweede onder de finishvlag doorkwam werd tot winnaar uitgeroepen. Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) en Thomas Preining (BWT Lechner Racing) pakten de overige podiumplaatsen. Nick Yelloly (Fach Auto Tech) klasseerde zich als vierde met als gevolg dat met nog een race te gaan zowel Ammermüller, Preining als Yelloly nog aanspraak konden maken op de titel.

Michael Ammermüller
Michael Ammermüller
In de tweede race was de zege opnieuw weggelegd voor Julien Andlauer. Nick Yelloly eindigde als tweede maar Michael Ammermüller had genoeg aan de derde plaats om zich van de titel te verzekeren. Thomas Preining reed aanvankelijk voor zijn beide titelrivalen maar hij kreeg 3 seconden straftijd voor het overschrijden van de tracklimits welke hem terugwierpen naar de vierde plaats. Ammermüller pakt de titel met 153 punten, Yelloly eindigt tweede op 7 punten, Preining wordt derde met 135 punten. Glenn Van Parijs (Molitor Racing Systems Cup racing) eindigde vijftiende in de eerste race en zestiende in de tweede.

Foto's: Mobil 1 Porsche Supercup & Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 29 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Mexico.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons