van der Horst

Mexico: Neuville eerste leider na showproeven

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville is de eerste leider in de Rally van Mexico, de derde manche van het WRC. Hij was twee keer de beste op de korte openingsproeven donderdagavond. De WK-leider ging de andere WK-leider vooraf, want Elfyn Evans tikte met tweede tijden als tweede aan.
De top drie van het WK toonden hun vorm al op de shakedown. Elfyn Evans (Toyota) klokte er de beste tijd, voor Thierry Neuville (Hyundai). Enkele uren later werden de rollen omgekeerd. Neuville pakte twee keer de scratch, twee keer voor Evans, en heeft nu een voorgift van 1.1 seconde  op Evans. Beide WK-leiders moesten wel uit hun pijp komen, want morgen moeten ze gaan vegen. Door uit te halen beperken de Belg en de Welshman toch al een beetje hun schade.

Ott Tänak (Hyundai) tikte af als derde op 1.9 seconde. Teemu Suninen (Ford) staat vierde op twee tellen en Dani Sordo (Hyundai) sluit de top vijf. De derde hond, Sébastien Ogier (Toyota), is zesde op 2.5 seconden van onze Belg. Alle WRC-rijders staan nog binnen de vijf seconden.

Oliver Solberg leidt voorlopig in Rally 2.

Vandaag, vrijdag, zijn er tien proeven waaronder de beruchte 31km van El Chocolate.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 13 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons