van der Horst

UPDATE: Neuville oefent zijn veegkwaliteiten op shakedown

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville zal vrijdag de wegen moeten openen in de Rally van Mexico, de derde manche van het WRC. Om een zo goed mogelijk gevoel te krijgen opende hij als eerste de shakedown donderdagmiddag. Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) startte het best.
Neuville moet straks als WK-leider de baan openen in de Rally van Mexico. Geen cadeau want hij zal de baan schoonvegen voor iedereen die achter hem komt. Om een zo goed mogelijk gevoel te krijgen ging hij als eerste van start op de shakedown en klokte een meer dan degelijke 3:53.5. Hij was daarmee sneller dan een heel pak rijders die achter hem de baan opkwamen.

Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) en Kris Meeke (Citroën C3 WRC) gingen iets later de baan op en noteerden daarom meteen enkel sterke tijden. De Britten lieten na de eerste run de Fords van Sébastien Ogier en Ott Tänak achter zich, die nochtans ook vrij vroeg de baan opkwamen. Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) opende met een chrono van iets meer dan 4 minuten en was daarmee een kwartminuut trager dan de allersnelsten.

De meesten hielden het de eerste twee uren bij twee runs. Kris Meeke ging nog voor een derde run en klokte de beste tijd, 3:41.8. Ogier reed een tweede tijd in zijn derde run. Teemu Suninen was derde, maar had daar wel vijf runs voor nodig. Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) zet een zevende tijd neer in zijn derde run.

Uitslagen niet officieel, tot na de volledige shakedown.

Foto: Hyundai Motorsport
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 8 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons