van der Horst

Mexico: Ogier leidt de troepen

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier staat na de openingslus op vrijdag in de Rally van Mexico op kop. Thierry Neuville beperkt de schade als derde.
Sébastien Ogier (Toyota) voert na de openingslus in Mexico de dans. De Fransman had niet al te veel last met het stof en kon de kop nemen. Hij heeft een voorsprong van 9.7 seconden op een verrassend sterke Teemu Suninen (Ford) die voor het eerst dit jaar echt uitblinkt. Thierry Neuville (Hyundai) beperkt de schade. De Belg besloot de lus, een showproef weliswaar, met een snelste tijd en volgt op 10.3 seconde. Esapekka Lappi toont dat de Fiesta geschikt is voor het terrein en zet een tweede Ford in de top vier op 16.6 seconden van de kop. WK- leider Elfyn Evans (Toyota) is vijfde op 19.1 seconden. Ott Tänak (Hyundai) kende wat problemen en volgt op een zevende stek, op een halve minuut. De Est stond daarvoor op kop van de koers. Pontus Tidemand leidt in R5.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 13 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons