van der Horst

Mexico: Ogier pakt zege en WK-leiding

Sébastien Ogier - Toyota Yaris
Sébastien Ogier - Toyota Yaris
Sébastien Ogier (Toyota Yaris WR) heeft de Rally van Mexico gewonnen. Hij haalde het in een ingekorte versie van Ott Tänak (Hyundai i20 WRC) en Teemu Suninen (Ford Focus WRC). Thierry Neuville reed nog een knappe laatste wedstrijddag maar wegens zijn opgave op dag 2 kwam onze landgenoot niet verder meer dan de zestiende plaats.
  • Skylimit Events
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Zaterdagmiddag kwam de zege van Ogier (Toyota) niet meer in gevaar. De Fransman hield zijn voorsprong van een halve minuut constant vast. Het is zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe werkgever en al zijn zesde zege ooit in Mexico. Ott Tänak (Hyundai) werd voor de tweede keer op rij tweede en spoelt met een nieuwe podiumstek zijn crash in Monaco helemaal door. De Est troefde Teemu Suninen (Ford) af, die wel aanknoopt met een knap podiuim na een moeilijk seizoensbegin.

Elfyn Evans/Scott Martin - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans/Scott Martin - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans (Toyota) eindigde als vierde. Het Finse talent Kalle Rovanperä (Toyota) boekt weerom een knap resultaat door zijn wagen als vijfde over het het eindpodium te rijden.

Pontus Tidemand haalde het in R5 met zijn Skoda Fabia, en finishte door de vele opgaves zelfs zesde algemeen. Nikolay Gryazin besluit als zevende in zijn Hyundai i20 R5.

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville klokte na zijn vroege opgave wel een hele reeks snelste tijden, maar raakte niet meer verder dan de zestiende plaats.

Ogier pakt de kop in het WK-klassement. Hij telt nu 62 punten, acht meer dan Elfyn Evans. Thierry Neuville blijft hangen op 42 punten en ziet Rovanperä (40) en Tänak (38) naderen.

Door de uitbraak van het coronavirus zal het WRC-kampioenschap minstens twee maanden niet verder gaan. Argentinië werd namelijk afgelast, Chili was eerder al afgeblazen door politieke spanningen. Eerste afspraak is nu die van Portugal, op het einde van de maand mei.

Foto's: TGR_WRC & Hyundai Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 15 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons