van der Horst

Mexico: Rally ingekort – Ogier op weg naar de zege

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Ook de Rally van Mexico wordt nu getroffen door de wereldwijde maatregelen om de pandemie van het Coronavirus in te dijken. Zo werd er besloten om op de laatste dag van de Rally op zondag niet meer te starten en de wedstrijd te beëindigen op zaterdagavond, zodat alle betrokkenen tijdig terug kunnen keren naar hun thuisland alvorens de grenzen gesloten worden. Er worden wel de volle punten toegekend gezien meer dan 75% van de wedstrijd verreden werden. Ondertussen is Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) op weg naar de zege.
  • St. Paul
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Voor Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) wordt het een rally om te vergeten. Onze landgenoot begon goed aan de rally en lag derde toen hij in de negende klassementsproef geconfronteerd werd met technische problemen en zijn wagen aan de kant moest zetten. Toch kon hij op zaterdag nog de start nemen zij het met een straftijd van 40 minuten van op de 23e positie Punten sprokkelen voor het team was de boodschap. Neuville wist nog wel de SS16 Guanajuatito te winnen maar kan een podiumplaats wel vergeten.

Ogier is op weg naar zijn eerste zege voor Toyota terwijl maar Teemu Suninen (M-Sport Ford Focus) ziet Ott Tänak (Hyundai i20 WRC) gevaarlijk dicht naderen. De wereldkampioen aast op de tweede plaats. Elfyn Evans (Toyota Yaris) ligt voorlopig vierde,  Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) sluit de top vijf af. Pontus Tidemand (Skoda) leidt in WRC2.

Foto's: Toyota Gazoo Racing WRC & Hyundai Motorsport Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op zaterdag 14 maart 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons