van der Horst

Mexico: Red Bull vooraan bij eerste vrije training

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden in de eerste vrije training voor de GP van Mexico met een rond in 1:16.656 Het circuit ligt de Red Bull wel want Daniel Ricciardo liet de tweede chrono optekenen wel op bijna een halve seconde van de tijd van Verstappen.
De derde en vierde tijd ging naar Renault met Carlos Sainz voor Nico Hülkenberg, maar zij moesten al meer dan een seconde toegeven op de Nederlander. De Mercedes bolides deden het iets minder goed dan naar gewoonte met een vijfde tijd voor Lewis Hamilton en een zesde voor Valtteri Bottas. Daarna volgden de Ferrari rijders Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Brendon Hartley (Toro Rosso) realiseerde de negende chrono en Nicholas Latifi die de plaats van Ocon innam sloot de top tien af.

Thuisrijder Sergio Pérez (Force India) moest zich tevreden stellen met de elfde tijd een plaats voor Antonio Giovinazzi die plaats nam in de Sauber van Leclerc. Stoffel Vandoorne (McLaren) reed de zestiende tijd net achter Lando Norris aan het stuur van de wagen van Alonso. Marcus Ericsson ging beide McLaren’s nog vooraf. Gasly reed niet, er werd een nieuwe motor in zijn wagen geplaatst wat hem 15 plaatsen achteruit zet op de grid, waardoor de Fransman al zeker is dat hij achteraan de grid moet starten zondag.

Foto: Racing International Photography
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons