van der Horst

Mexico: Verstappen verliest pole

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen (Red Bull) start de GP van Mexico niet van op de pole. De Nederlander had nochtans de snelste tijd neergezet in de derde kwalificatiesessie, maar de stewards oordeelden dat Verstappen niet voldoende vertraagde in zijn laatste kwalificatieronde toen de gele vlaggen bovengehaald werden voor de crash van Valtteri Bottas (Mercedes) en bedacht de Nederlander met een straf van drie plaatsen terug op de grid. Charles Leclerc (Ferrari) promoveert alzo naar de pole.
Verstappen argumenteerde nog dat men dan beter zijn laatste ronde gewoon schrapte, wetende dat ook zijn vorige ronde voldoende was voor de pole. Maar daar hadden de sportcommissarissen geen oren naar en de straf van drie plaatsen terug op de grid wegens het niet naleven van veiligheidsregels bleef behouden, tot grote frustratie van de Nederlandse rijder.

Foto: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 27 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Mexico.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons