van der Horst

Mexico: Verstappen wint - Hamilton kampioen - Vandoorne twaalfde

Max Verstappen
Max Verstappen
Met een negende plaats in de GP van Mexico heeft Lewis Hamilton geschiedenis geschreven. Aangezien Sebastian Vettel pas vierde werd is de Brit nu al zeker van zijn vierde titel. Door een contact in de openingsfase dienden beide kemphanen meteen naar de pits waardoor het voor Vettel een schier onmogelijke opdracht werd. Max Verstappen pakte zijn derde F1-zege uit zijn loopbaan met de Finnen Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen naast hem op het podium. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde buiten de punten.
Start GP Mexico 2017
Start GP Mexico 2017
Om nog een kans te maken op de titel diende Sebastian Vettel het een stuk beter te doen dan Lewis Hamilton. Indien de Duitser won had de Brit genoeg aan een vijfde plaats, bij een tweede plaats van zijn rivaal had Hamilton genoeg aan P9. Indien Vettel lager zou eindigen dan derde was de strijd sowieso al gestreden. Reeds bij het doven van de lichten kon de Ferrari-piloot nagenoeg alle hoop opbergen. Na een treffen met Max Verstappen tikte de Duitser op zijn beurt Hamilton aan. Vettel kwam binnen voor een nieuwe vleugel, Hamilton kwam eveneens pitten vanwege een lekke band.

Verstappen had zo de leiding gevolgd door Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg en Sergio Perez. Daniel Ricciardo diende in de zesde ronde op te geven. Verstappen vergrootte vooraan zijn voorsprong op Bottas tot vier seconden in de negende ronde. Intussen reed Vettel een inhaalrace terwijl Hamilton opvallend langzaam onderweg was en over de boordradio klaagde over het ongeval. In de 34ste ronde, na de pitstops, was de top vijf: Verstappen, Bottas, Raikkonen, Ocon en Lance Stroll (Williams). Achter Verstappen, Bottas en Raikkonen zou Vettel uiteindelijk nog de vierde plaats opeisen, niet genoeg echter om zijn kansen gaaf te houden voor de titel.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Achter Ocon, Stroll, Perez en Kevin Magnussen zou Hamilton nog negende worden na een boeiend duel met Fernando Alonso. De Spanjaard zou het laatste punt voor zich opeisen. Net als in Austin werd Stoffel Vandoorne twaalfde. Hamilton pakt dus met nog twee races te gaan zijn vierde titel en komt zo op gelijke hoogte met Alain Prost en Sebastian Vettel. Enkel Juan Manuel Fangio (5) en Michael Schumacher (7) staan nog vóór Hamilton op de eeuwige ranglijst.
 

Uitslag Grote Prijs van Mexico

#RijderTeamResultaat
1.Max VerstappenRed Bull71 ronden in 1u36:26.550
2.Valtteri BottasMercedes+19.678
3.Kimi RäikkönenFerrari+54.007
4.Sebastian VettelFerrari+1:10.078
5.Esteban OconForce India-1 ronde
6.Lance StrollWilliams-1 ronde
7.Sergio PerezForce India-1 ronde
8.Kevin MagnussenHaas-1 ronde
9.Lewis HamiltonMercedes-1 ronde
10.Fernando AlonsoMcLaren-1 ronde
11.Felipe MassaWilliams-1 ronde
12.Stoffel VandoorneMcLaren-1 ronde
13.Pierre GaslyToro Rosso-1 ronde
14.Pascal WehrleinSauber-1 ronde
15.Romain GrosjeanHaas-1 ronde
 Carlos Sainz Jr.RenaultOpgave
 Marcus EricssonSauberOpgave
 Brendon HartleyToro RossoOpgave
 Nico HülkenbergRenaultOpgave
 Daniel RicciardoRed BullOpgave

Foto's: Racing International Photography



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons