van der Horst

Mexico: Vijftigste pole voor Vettel

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Tot enkele seconden van het einde van de derde kwalificatiesessie was de pole in handen van Max Verstappen (Red Bull), maar met een ultieme inspanning in zijn laatste ronde wist de Sebastian Vettel (Ferrari) nog onder de tijd van de Nederlander duiken. 1:16.488 voor de Duitser, 1:16.574 voor Verstappen was het uiteindelijke verdict. Geen Mercedes dus op de eerste startlijn in Mexico, de twee zilverpijlen vertrekken van op de tweede lijn met een derde tijd voor Lewis Hamilton en een vierde voor Valtteri Bottas.
Top drie kwalificatie Mexico
Top drie kwalificatie Mexico
Kimi Räikkonen plaatste de tweede Ferrari op de vijfde startplaats en hij krijgt Esteban Ocon (Force India) naast zich. Een tegenvallend resultaat was er voor Daniel Ricciardo (Red Bull) die niet verder kwam dan de zevende tijd. Bij Renault was men dan weer wel tevreden met beide auto’s in de top tien met een achtste tijd voor Nico Hülkenberg en een negende voor Carlos Sainz. Sergio Pérez (Force India) sloot de top tien af.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne konden beiden doorstoten naar Q2 maar lieten in de tweede sessie geen tijd noteren. Wegens de zware gridstraf die beide piloten opgelopen hebben starten zij toch achteraan. Pierre Gasly (Toro Rosso) kwam zelfs helemaal niet aan rijden toe, na een motorprobleem in de laatste vrije training bleef zijn wagen in de pits staan voor de kwalificatie.

Max Verstappen
Max Verstappen
Even was er nog onzekerheid of Verstappen zijn tweede tijd zou behouden. Volgens Bottas zou de Nederlander hem gehinderd hebben in de finale sessie en de stewards beslisten om een onderzoek op te starten naar het rijgedrag van Verstappen. Uiteindelijk werd besloten om geen straf te geven aan Verstappen die zijn tweede positie mocht behouden.

Foto's: Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons