van der Horst

MExT Racing in 2014 met Koen en Kris Wauters

Stéphane Ratel - Koen Wauters
Stéphane Ratel - Koen Wauters
MExT Racing gaat in 2014 opnieuw scheep met Koen Wauters, maar de Clouseau-frontman zal dit seizoen evenwel geflankeerd worden door broer Kris. Reeds vorig jaar reed de MExT-Porsche zich meermaals in de kijker, met zelfs een zege en verschillende podia, en de ambities liggen voor dit jaar dan ook hoger. Het team voorzag de Porsche tijdens het seizoen van enkele upgrades, waaronder een paddle-shift systeem, en zocht ook versterking op vlak van personeel. In Dijon en tijdens de laatste race zal Koen Wauters worden vervangen door Xavier Stevens, terwijl er ook nog gezocht wordt naar een vierde piloot.
MExT Racing - Porsche 997 GT3 Cup
MExT Racing - Porsche 997 GT3 Cup
Geen Lieven Goegebuer meer evenwel dit seizoen. "Mijn professionele agenda zit de dag van vandaag bomvol, waardoor ik mij niet in optimale omstandigheden kan voorbereiden. Als ik wil deelnemen, dan wil ik de tijd nemen om te kunnen trainen", verklaart de West-Vlaamse ondernemer. "Nu we dit seizoen evenwel Kris Wauters in onze rangen mogen verwelkomen, denk ik dat we hoog mogen mikken dit seizoen. De goede elementen van vorig seizoen zijn gebleven, waardoor we kunnen bogen op een sterk team, met daarnaast onze vertrouwde Porsche die reeds zijn strepen heeft verdiend op vlak van snelheid en betrouwbaarheid."

Wauters-Van Elslander - MExT-Porsche
Wauters-Van Elslander - MExT-Porsche
Kris Wauters, die in tegenstelling tot zijn broer de laatste seizoenen aan de kant bleef, staat de popelen om in 2014 terug achter het stuur te kruipen. "Ik heb altijd zin gehad om te blijven racen, maar je moet er ook de tijd voor hebben. Mijn job als commentator van de F1-wedstrijden vroeg veel tijd natuurlijk, met 20 Grote Prijzen. Dit jaar kan ik evenwel het BRCC combineren met mijn andere activiteiten en dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ik sta momenteel echter niet op hetzelfde niveau als Koen, dat besef ik, want Koen is de voorbije jaren zo sterk gegroeid. Hij is niet alleen snel, maar weet ook valkuilen tijdens wedstrijden te vermijden en dat is natuurlijk zeer belangrijk, zeker in wedstrijden zoals in het BRCC."

Koen Wauters
Koen Wauters
Ook Koen Wauters blikt vol vertrouwen vooruit naar een nieuw seizoen in de MExT Porsche. "Weet je, bij MExT verloopt alles in zo'n rustige en familiale sfeer, dat je je volledig kan concentreren op jouw taak als rijder. Dat vertaalt zich onmiddellijk cash, getuige de vele podiumplaatsen van vorig jaar. Binnen het team zijn er een aantal dingen gefinetuned en met de komst van Kris denk ik dat we kunnen stellen over een zeer homogeen team te beschikken."

Foto's: Georges De Coster & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 14 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons