van der Horst

MExT Racing Team met Koen en Kris Wauters en Xavier Stevens aan de start in de Belcar

MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Na vier seizoenen in het BRCC gaat het MExT Racing Team het komende jaar aan de slag in het Belcar Endurance Championship! Net zoals dat het geval was in het BRCC kan MExT, leverancier van EHBO-producten en diensten voor bedrijven en instellingen, hiervoor rekenen op de (snelle) diensten van Koen en Kris Wauters en Xavier Stevens!
Voor de Clouseau-broers betekent het meteen de terugkeer naar de roots van hun autosportcarrière. Het was immers in het kader van de 24 Uren van Zolder, toen nog Carglass Cup, dat zij in 1992 voor de eerste keer achter het stuur kropen van een koersauto!

“Met dank aan onze mentor Albert Vanierschot,” stellen de broers in koor. “Tijdens één of andere gelegenheid zijn wij met hem aan de praat geraakt en lieten wij ons ontvallen dat we wel eens graag een rondje hadden gereden met zijn Alpine V6. Na een eerste kennismaking op Circuit Zolder tijdens een donderdagnamiddag hadden wij de smaak al goed te pakken! Er volgde een doorgedreven opleiding en Albert vond de tijd rijp om ons te laten kennismaken met een échte race en dat werden dus de 24 Uren van Zolder!”

Bijna 24 jaar later zijn Koen en Kris niet langer de zingende broers die ook wat racen, maar maken zij deel uit van het vaste kransje van rijders die vooraan meestrijden in de Belgische langeafstandraces.

MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
“Koen is in 2013 het MExT Racing Team komen vervoegen en naast het feit dat hij goed aan een stuur kan draaien, gaf zijn aanwezigheid ook een ferme boost bij het versterken van de naambekendheid van MExT,” verduidelijkt Lieven Goegebuer van het MExT Racing Team.
“Wegens een té drukke agenda kon Koen vorig jaar slechts één keer starten en liet hij de andere races over aan broer Kris als teammaat van Xavier Stevens.”

Tot in de finale op het Franse L’Anneau du Rhin maakte het MExT Racing Team nog kans op de Belgische titel en werden zij uiteindelijk 2de achter Dylan Derdaele.

“Op alle vlakken was de race in Frankrijk een voltreffer, het team leverde goede arbeid en wij slaagden er voor de eerste keer in om de Porsche 991 Cup optimaal te benutten,” blikt Lieven terug op de voorbije competitie. “Dat liet Xavier en Kris toe om lange tijd in de running te blijven voor de overwinning. Het is op dit elan dat wij nu verder willen werken. Gezien ons team uitsluitend voor races van lange adem gaat, was het een logische stap dat wij voor de Belcar opteerden.”

Na het prille debuut in de Touring Cup en deelnames in de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup – toen al met een Porsche in de kleuren van MExT – hing Lieven in 2013 de helm aan de haak.
“Met dochterbedrijven in Nederland en Duitsland heb ik het als gedelegeerd bestuurder enorm druk en er bleef geen tijd over om dat alles te koppelen met  een actieve racerij. Komend seizoen zal dat niet anders zijn, maar niettemin ga ik voldoende tijd vrijmaken om mij optimaal voor te bereiden voor een deelname aan de 24 Hours of Zolder.”

Op uitzondering van de eerste drie race-uren – die in 2015 meetelden voor het BRCC – tekende nog nooit een MExT-Porsche aanwezig in de 24 Hours of Zolder.

“Voor het voltallige MExT Racing Team wordt het een ferme uitdaging,” besluit Lieven. “Ook voor Xavier, want naast de rol van vaste rijder runt hij het volledige team. Doordat Koen de eerste en de laatste Belcar-race niet kan rijden en Kris dan weer verstek moet geven voor de 24 Uren, zal Koen daar teamvormen met Xavier, mezelf en nog een 4de later bekend te maken rijder.”

Tien jaar na de bescheiden maidentrip – goed voor het halen van de eindmeet op een 21ste plaats - eindigde hij samen met broer Kris knap 2de, achter de Viper van, toen al, Longin-Kumpen-Dupont-Hezemans. Binnen de rangen van het MExT Racing Team is Koen dan ook de man met het meeste ervaring in dit soort wedstrijden, want dit jaar wordt het zijn 21ste deelname aan de Zolderse etmaalrace en hij startte tevens al vijf keer in de 24 Uren van Francorchamps!

Kalender Belcar Endurance Championship 2016:
9-10 april: Masters Historic Racing & Belcar – Circuit Zolder
11-12 juni: Spa Euro Race – Circuit de Spa-Francorchamps
2-3 juli: Syntix Superprix powered by Pirelli – Circuit Zolder
20-21 augustus: 24 Hours of Zolder – Circuit Zolder
8-9 oktober: American Festival Circuit Zolder Nascar Finals

Foto's: Belcar Endurance ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 23 maart 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons