van der Horst

Meyer Shank Racing trekt zich voorlopig terug uit IMSA

Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Wat verwacht werd, is nu helaas werkelijkheid geworden. Volgend jaar zal Meyer Shank Racing niet op de grid verschijnen in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship. Dat maakte het team zelf bekend. In de plaats zal men in 2024 zich volledig focussen op de IndyCar Series. Hiermee zal het team voor het eerst sinds 2004 niet op de IMSA grid verschijnen.
  • St. Paul
Een verrassing is het helaas niet. MSR was zijn fabrieksstatus tijdens de zomer kwijt gespeeld, gezien de Acura volgend jaar ingezet zal worden door Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport. Al heeft Honda of Acura tot nog toe officieel niet bekend gemaakt dat de samenwerking stopgezet wordt. Al moeten we vermelden dat de voornaamste reden voor het stop zetten van de samenwerking is omwille van de manipulatie van data tijdens de Rolex 24 begin dit jaar.

Meyer Shank Racing gaf aan dat het nog steeds wil blijven in IMSA en hoewel er gesprekken lopende zijn, zal het niet voor 2025 zijn dat dit nieuwe project opgestart kan worden. De voornaamste vermoedens gaan uit van het feit dat het team het programma van Alpine zou begeleiden. Dus voor 2024 gaat hun focus volledig naar de IndyCar Series en de Indy 500. Daarvoor hevelt het onder meer Tom Blomqvist mee over naar het Indy team.

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 4 oktober 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons