van der Horst

MG viert honderdjarig bestaan met spectaculaire concept car

MG EXE181 concept car
MG EXE181 concept car
MG onthult tijdens de Beijing International Auto Show 2024 de EXE181 concept car. De spectaculaire, elektrische supercar is een eerbetoon aan snelheid en innovatie en vormt tegelijkertijd een brug tussen erfgoed en toekomst.
  • Skylimit Events

Snelheid en innovatie behoren al bijna een eeuw tot het DNA van MG en dat heeft niet alleen geresulteerd in grote successen op racecircuits en het vestigen van snelheidsrecords in de jaren twintig en dertig, maar ook de introductie van de eerste roadsters in de jaren vijftig en zestig en later de varianten met middenmotor.

 

De legendarische "Roaring Raindrop" MG EX181 maakte in 1959 furore met zijn ongeëvenaarde snelheidsrecord van 410,5 km/u. Dit record werd pas in 2014 overtroffen door Bugatti. Phil Hill, de bestuurder van deze recordbrekende MG, werd de eerste F1-wereldkampioen uit Amerika.
 

MG EXE181 concept car
MG EXE181 concept car
De elektrische supercar, die is ontworpen door het team van het London Advanced Design Centre van MG, is geïnspireerd door de historische prestaties van de iconische racer en is tegelijkertijd een eerbetoon aan een nieuw vooruitstrevend tijdperk van elektrificatie. De EXE181 is ontwikkeld om grenzen te verleggen en heeft een verwachte topsnelheid van 415 km/u en een luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) van slechts 0,181. Het is ook de eerste MG die kan toetreden tot de elitaire "Sub-1 second 0-100 km/h Club".

 

De geavanceerde technologie en innovatieve aerodynamische features van de elektrische supercar zijn vanaf vandaag te ervaren op de Beijing Auto Show en naar verwachting ook tijdens het Goodwood Festival of Speed in juli 2024.

Persbericht MG Nederland




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Autonieuws op donderdag 25 april 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons