van der Horst

Miami ePrix: Stoelendans blijft voortduren in Formule E

Vitantonio Liuzzi
Vitantonio Liuzzi
De teams blijven maar van rijders wisselen in het Formule E kampioenschap. Eerder op de maand raakte bekend dat de Spanjaard Oriol Servia zijn plaats bij Dragon Racing overliet aan Loïc Duval om bij het team de taak van managing director op zich te nemen. Scott Speed stapt bij de ePrix van Miami dan weer in bij Andretti Autosport in de plaats van Marco Andretti. Vandaag raakte vervolgens bekend dat Vitantonio Liuzzi de plaats inneemt van Michela Cerruti bij Trulli Racing en dat Charles Pic binnengehaald werd bij Team China waar hij de wagen overneemt van Ho-Pin Tung.
Michela Cerruti liet zelf weten dat zij niet langer wenste deel te nemen aan het Formule E kampioenschap waarop Trulli Racing liet weten dat haar stoeltje in de Spark-Renault SRT_ E01E in Miami wordt ingenomen door oud F1 piloot Vitantonio Liuzzi. De Italiaan werd eerder deze week nog aangekondigd als een van de rijders op de CLM P1/01-AER van ByKolles Racing.

Charles Pic - Caterham F1 Team
Charles Pic - Caterham F1 Team
Ex Marussia en Caterham F1 rijder Charles Pic was er al bij in de openingsmanche in Peking, de Fransman bestuurde er een wagen van Andretti Autosport. Pic keert in Miami terug naar de Formule E maar stapt nu in bij Team China naast Nelson Piquet. De ePrix van Miami vindt dit weekend plaats.




Foto's: Martijn Wouters & Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op donderdag 12 maart 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons