van der Horst

Michael en Sebastiaan Bleekemolen aan de start in Spa

TCR Benelux
TCR Benelux
Michael en Sebastiaan Bleekemolen tekenen voor hun aanwezigheid tijdens de eerste meeting van de TCR Benelux, die plaats zal vinden op 21 en 22 mei op wat nog steeds bekend staat als het “mooiste circuit ter wereld”. Vader en zoon komen er aan de start achter het stuur van een gloednieuwe SEAT Léon van het Bleekemolen Racing team.
  • St. Paul
“Voorlopig gaat het om een one-shot,” stelt de eeuwig jonge Bleekemolen. “Omdat wij nog niet helemaal zeker zijn van de budgetten en ook moeten rekeninghouden met de andere raceactiviteiten van Sebastiaan. Omdat wij erg geloven in het concept van de TCR willen wij niet ontbreken op deze eerste afspraak. De auto is nog in opbouw bij SEAT Sport in Spanje en zal normalerwijze ergens in maart aangeleverd worden.”
 
Voor 66-jarige Bleekemolen – in de jaren zeventig actief in Formule 1 en in ’79 tweede in de Europese F3 achter Alain Prost – wordt het alvast het begin van het 47ste seizoen in de autosport!
 
“Tel daarbij vier jaar in karting, en dan besef ik dat al 50 jaar op vier wielen leef! En aan stoppen heb ik nog niet gedacht. Ten eerste omdat ik op de baan nog steeds kan meten met mijn zonen Sebastiaan en Jeroen, die dit jaar in de Blancpain Series uitkomt, en wellicht ook omdat ik bang ben van in het zwarte gat terecht te komen. Wat moet ik anders doen, als ik de helm aan de haak zou hangen?”
 
Een zaak is zeker: met de aanwezigheid van de familie Bleekemolen in TCR Benelux zal er animo zijn. In de paddock, en op het circuit!

Kalender TCR Benelux 2016:
21-22 mei – International GT Open – Circuit de Spa-Francorchamps
16-17 juli – DTM – Circuit Park Zandvoort
18-20 augustus – 24 Hours of Zolder – Circuit Zolder
24-25 september – Luxembourg Trophy – Colmarberg
22-23 oktober – Formido Final Races – TT Circuit Assen
29-30 oktober – Kronos Events 10 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet

Kronosevents
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons