van der Horst

Michael Masi waarschuwt Verstappen en Hamilton

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen en Lewis Hamilton tellen evenveel punten met nog één race te gaan. Indien beide rijders geen punten scoren gaat de titel alsnog naar Verstappen gezien die een zege meer telt dan Hamilton. De spanning tussen beide rijders loopt hoog op maar wedstrijdleider Michael Masi waarschuwt beide kemphanen dat hij hard zal optreden indien nodig en er niet zal voor terugdeinzen één van beiden te diskwalificeren als de strijd niet fair verloopt.
Er wacht Masi een zware taak zondag in Abu Dhabi, hij zal het rijgedrag van Verstappen en Hamilton zorgvuldig moeten beoordelen en desnoods straffen uitspreken indien er afgeweken wordt van de vooraf afgesproken regels. Masi wil absoluut vermijden dat het kampioenschap eindigt op een aanvechting van het resultaat van de wedstrijd en waarschuwt dan ook beide rijders.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
“Ik kan de handelingen van Verstappen en Hamilton niet sturen, het is aan hen om zich te houden aan de regels. Maar het sportief reglement staat ons wel toe om straffen uit te delen en ook is het mogelijk om een concurrent punten af te trekken of te diskwalificeren indien nodig. Wij hopen dat het gevecht fair verloopt en dat wij niet moeten teruggrijpen naar strafmaatregelen maar dat hangt volledig af van het gedrag van beide protagonisten. Ik hoop in ieder geval dat de beslissing van het kampioenschap niet hoeft te vallen na een uitspraak van de wedstrijdcommissarissen.” Aldus Masi. 

Foto's: Georges De Coster
   • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons