van der Horst

Michaël Mazuin Sport met twee wagens naar de VW Fun Cup

Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Voor Michaël Mazuin Sport is de VW Fun Cup een familieaangelegenheid. De VW-concessiehouder uit Fosses-la-Ville komt voor het tweede jaar op rij aan de start met vader en dochter Michaël en Camille Mazuin en verwelkomt vanaf komend seizoen ook zoon Louis. Maar er is meer: naast de inschrijving van een tweede wagen wordt Michaël Mazuin Sport ook partner van de competitie van Kronos Events.
De Kronos 8 Hours of Mettet, openingsmanche van de European VW Fun Cup en meteen ook de thuisrace van de familie Mazuin, oogt fantastisch met een tiental kandidaat-winnaars en meer dan 45 wagens op de startgrid. Michaël Mazuin Sport heeft meer dan zijn steentje bijgedragen aan dat weergaloze startveld, aangezien naast de #422 voortaan ook de Biplace #375 wordt ingezet voor wegkapitein en coach Damien Dupont, de jonge Antoine Potty (broer van Maxime), Michaël, Camille en nieuwkomer Louis Mazuin.

Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Net als in 2018 wordt Jérémy Vandergeeten eens te meer de Team Manager van het team. Het team uit Namen krijgt dit jaar bovendien versterking van Jean-François Hemroulle. De gewezen officieel rijder van Volkswagen Motorsport, ongeveer vijftien jaar lang vertegenwoordiger van de Belgian Audi Club en veelvuldig Belgisch kampioen in Toerisme en GT, zal zich ontfermen over de Biplace en de coach zijn van de drie jonge rekruten van het team. 
 
Michaël, wat zijn precies de sportieve plannen van het team voor komend seizoen?
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
 “Na afloop van vorig seizoen speelden we al met de gedachte om een tweede wagen aan te kopen, aangezien ik vond dat we met vier in één auto te weinig ervaring konden opdoen. De keuze is uiteindelijk gevallen voor een Biplace, maar niet alleen omdat we van klanten regelmatig aanvragen krijgen om een codrive te kunnen meemaken. Een Biplace geeft ook de mogelijkheid om rijders te kunnen coachen aan het stuur en rijvaardigheidscursussen te verkopen, op een nieuwe website die trouwens maandag online komt: mazuin-sport.com. Verder is de idee om onze vijf rijders in te schrijven op de #375 en de #422, met de bedoeling om een meer evenwichtig te creëren en op die manier de top 10 te ambiëren.”
 
Michaël Mazuin Sport, dat is uiteraard meer dan een VW Fun Cup-team?
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
 “Onze corebusiness blijft onze vijf concessies van de merken uit de Volkswagen-groep. Bovendien zijn er plannen om in de toekomst verder uit te breiden. Dat is echter niet alles: toen ik een tweetal jaar geleden mijn debuut maakte in de autosport, was ik verrast hoe moeilijk het bleek om in mijn streek een uitrusting te kopen gekoppeld aan een passende service. Op dat moment is het project ontstaan om een winkel te openen voor autosportkledij, maar al snel kwam daar een website bij met een online shop, een afdeling voor simulatoren – die erg populair is bij VW Fun Cup-rijders! – en verkopen we verder ook onderhoudsproducten voor personenwagens. Om het nuttige aan het aangename te koppelen, hebben we vervolgens beslist om zelf een team op starten. De rest is geschiedenis!”
 
Wat is de reden voor de samenwerking met Kronos Events en de VW Fun Cup?
 “Ten eerste draag ik graag bij aan een organisatie als ik vind dat ze haar werk goed doet. De afgelopen winter heeft bewezen dat dit kampioenschap in een duidelijke stijgende lijn zit en daarop hebben we willen inspelen. Daarnaast is die samenwerking natuurlijk ook voor mij een goede zaak, aangezien ons logo voortaan zichtbaar zal zijn op alle wagens. We zullen daarenboven op meerdere races aanwezig zijn met onze shop, die in de paddock zal staan in de buurt van onze pitbox. Nu nog hopen dat alle VW Fun Cup-rijders bij ons een uitrusting komen kopen!” 

Foto's: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 20 maart 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons