van der Horst

Michel Decremer en Jennifer Hugo winnaars van de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID

Michel Decremer en Jennifer Hugo - Volkswagen ID.3
Michel Decremer en Jennifer Hugo - Volkswagen ID.3
De tweede editie van de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. heeft zaterdagavond zijn laatste geheimen prijsgegeven en dat aan het einde van een tweede etappe van 200 kilometer die de karavaan van 100% elektrische voertuigen via Vielsalm naar de finish bracht. Uiteindelijk waren het de regelmatigheidsexperts Michel Decremer en Jennifer Hugo (Volkswagen ID.3) die aan het langste eind trokken, terwijl de Belgische teams de top van het klassement monopoliseerden...
“De laatste dag was een voortzetting van de eerste twee, met een tussenstop in Vielsalm, waar het evenement door de plaatselijke autoriteiten enthousiast onthaald werd en een eindklassement dat de Belgische teams in de kijker zette”, legt Jean-François Devillers uit. “De E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. is een evenement met een hoog sportief gehalte, wat sommige mensen misschien verrast heeft. De basisprincipes van dit evenement liggen volledig in lijn met het duurzaam toerismebeleid dat Durbuy voorstaat. En zo zien we hier alleen maar lachende gezichten...
 
Op sportief vlak zijn Michel Decremer en Jennifer Hugo op hun elan van de beginfase voortgegaan en ze hebben zo een schitterende overwinning behaald!
 
“Dit is mijn derde wedstrijd samen met Jennifer en het is onze derde overwinning”, vertelde een opgetogen Michel Decremer na de finish. “Na de Dévoluy en de Monte-Carlo Historique zijn we in de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. verdergegaan waar we gebleven waren! Toch willen we graag hulde brengen aan de morele winnaars van dit weekend, met name Bernard Heine en Valérie Piette, die ons zeker verslagen hadden als ze vrijdag in RT8 geen lekke band hadden gekend! Voor de rest ben ik erg blij dat ik aan dit evenement heb deelgenomen, omdat het laat zien dat het mogelijk is om een regelmatigheidswedstrijd met elektrische seriewagens te rijden! Het opent de deur voor een jonger publiek, dat niet per se de middelen heeft om raceauto’s van vroeger te kopen. Steeds meer mensen gebruiken deze elektrische voertuigen dagelijks en een evenement als dit laat zien hoe leuk ze kunnen zijn!
 
De winnaars van de E-Rallye Ardenne Roads wonnen ook de prijs aangeboden door Volkswagen, namelijk een deelname aan de 2024 e-Rallye Monte-Carlo, een evenement waar het Belgische duo zal proberen er twee te maken na hun overwinning in de Rallye Monte-Carlo Historique eerder dit jaar. 
 
Michel Decremer en Jennifer Hugo voltooiden de achttien regelmatigheidsproeven op het programma met een totaal van 2083 punten, waarmee ze Patrick Van Remoortel en Bjorn Clauw (Volkswagen ID.3, 3231 punten), Jean-Claude Mathoul en Patrick Lienne (Audi A8 e-tron Sportback, 3343 punten), Didier en Florent Gathy (Porsche Taycan, 3605 punten) en Jacques Evrard en Antonio Caldeira (Volkswagen ID.7, 4294 punten) voorbleven.
 
We moeten ook de uitstekende zesde plaats van de Nederlandse circuitracer Beitske Visser vernoemen, samen met Arthur Kammerer (Polestar 2), de achtste plaats voor de Tsjechische équipe van Michal Zdarsky en Jakub Nabelek (Hyundai Kona), de veertiende plaats voor voormalig Formule 1-rijder Stefano Modena (Polestar 2), evenals de top 20-notering van Vanina en Larissa Ickx, die hun Volkswagen ID. Buzz de sporen gaven. Junior en Francesco Planckaert (Volkswagen ID.3) beëindigden het evenement op een eervolle 28ste plaats.
 
In het FIA-klassement, waarin regelmatigheids- en energieverbruiksindexen worden gecombineerd, kwam Volkswagen ook als beste uit de bus dankzij Michel Decremer en Jennifer Hugo, die Jean-Claude Mathoul en Patrick Lienne aan de ene kant en Beitske Visser en Arthur Kammerer aan de andere kant versloegen. De Hyundai van Zdarsky-Nabelek en de KIA van Guerrini-Prusak maakten de internationale top 5 compleet.
 
De E-Rally Ardenne Roads by Volkswagen ID. werd zaterdagavond afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking in Durbuy. Het was de gelegenheid bij uitstek voor het team van organisator Trajectoire om iedereen nog eens te bedanken en om vooruit te kijken naar een derde editie in de lente van 2025.

Persbericht TrajectoireDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 25 mei 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons