van der Horst

Michel Nandan: "De KP's in Ieper zijn uniek"

Hyundai New Generation i20 R5
Hyundai New Generation i20 R5
Dit weekend zal de nieuwe Hyundai i20 R5 voor het eerst officieel getoond worden aan het publiek en dat op Belgische bodem, bij de Rally van Ieper. Hyundai Motorsport koos de vijfde manche van het Europees Kampioenschap uit om de Hyundai New Generation i20 R5 te laten debuteren en dat had zo zijn redenen. Hyundai Motorsport-baas Michel Nandan blikt vooruit en licht toe waarom Ieper zulke belangrijke rol speelt in de ontwikkelingsfase van de nieuwe R5 die uiteindelijk negen maandag lang duurde.
  • LTF
Michel Nandan - Teambaas Hyundai WRC
Michel Nandan - Teambaas Hyundai WRC
"De Rally van Ieper is een van de grootste weekends van het seizoen. Het is een beroemd evenement dat altijd een grote deelnemerslijst aantrekt, dus een uitstekende plaats om onze wagen voor het eerst te tonen", aldus Nandan. "Het weekend te Ieper is een keerpunt voor het Customer Racing-departement, maar we maken ook gebruik van de mogelijkheid om verder te testen. De KP's in Ieper zijn uniek; zeer snel, zeer smal, maar nog steeds veeleisend voor de remmen. Omwille van de vereisten van de R5-klasse, is het belangrijk dat onze wagen competitief is op een brede waaier aan wegen en oppervlakken. Dat was een van onze hoofddoelen van het testprogramma", vervolgt de Hyundai Motorsportbaas die toevoegt dat er na Ieper nog testen gepland staan.

Kevin Abbring
Kevin Abbring
Nandan gunt ons ook een blik op wat het testprogramma precies inhield voor het team met thuisbasis in het Duitse Alzenau. "We hebben tot nu toe al meer dan 3000 km afgelegd, op zowel gravel als asfalt. In het begin ging onze aandacht naar betrouwbaarheid waarna we ons concentreerden op de bestuurbaarheid. Daarvoor kon onze testrijder Kevin Abbring zijn ervaring met andere R5's aanwenden. Voor we de wagen homologeren, hebben we nog wat tests gepland. Voor het test team zal het de opdracht zijn om de maximale performantie uit de wagen te halen."

Thierry Neuville - Michel Nandan
Thierry Neuville - Michel Nandan
Als alles volgens de planning verloopt, moet de nieuwe i20 R5 tegen het einde van het jaar kunnen uitgeleverd worden aan klanten. Tegen dan moet de Hyundai Customer Racing-afdeling, opgericht in september vorig jaar, ook op volle toeren draaien onder leiding van Andrea Adamo. Het R5-programma van de Koreaanse autoproducent moet een parallel bestaan kennen naast het programma in het WK rally.

Foto's: Hyundai, BRC & WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA European Rally Championship op dinsdag 21 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons