van der Horst

Michel Vaillant aan de start van de Hankook 25 Hours met DRM

DRM Motorsport - VW Fun Cup #1
DRM Motorsport - VW Fun Cup #1
Het wordt ongetwijfeld een van de favoriete auto's van het aanwezige publiek tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup 2022 op 8, 9 en 10 juli. Een mythische naam in de autosport zal er aan de start staan, want deze rijder heeft het opgenomen tegen Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna, Michael Schumacher, Jacky Ickx of, meer recent, Thierry Neuville. Het gaat natuurlijk om Michel Vaillant!
De beroemde stripheld zal in actie komen op het circuit van Spa-Francorchamps voor de belangrijkste afspraak van de VW Fun Cup powered by Hankook. Een ‘Vaillante’ Evo3, met het nummer 1, zal het opnemen tegen een veld van meer dan honderd wagens. “Michel Vaillant en het Vaillante-team aan de start zien verschijnen van de 25 Hours is een project dat dateert van januari 2020”, benadrukt Jean-Louis Dauger, brand en development manager van de snelste stripheld. "We hadden toen een samenwerking opgezet met Kronos Events en het Circuit van Spa-Francorchamps. Helaas heeft de coronacrisis dat geweldige idee twee jaar uitgesteld. Nu de wereld stilaan weer normaal wordt, kijken we ernaar uit om de start te nemen van deze geweldige race."

Vaillant vs. Leader op de affiche van de 25 Hours
Vaillant vs. Leader op de affiche van de 25 Hours
De door Jean Graton bedachte saga telt talloze lezers over de hele wereld, onder wie een zekere Alain Prost die de autosport ontdekte door het lezen van de avonturen van de fictieve Franse rijder. Kort voor het doven van de lichten zal een deel van de paddock van Spa-Francorchamps omgetoverd worden tot de ‘Jonquière’, tot groot plezier van de fans van Michel Vaillant! “Op zaterdag 9 juli, van 13 tot 15 uur, wordt een handtekeningensessie georganiseerd voor de Fun Club van Kronos, aan de voet van de Endurance-toren”, voegt Jean-Louis eraan toe. “Exemplaren van de officiële affiche van de 25 Hours 2022, die we te danken hebben aan onze getalenteerde tekenaar Benjamin Benéteau, zullen gratis worden uitgedeeld aan het publiek en zullen door de coureurs kunnen worden gesigneerd. Denis Lapière, die het scenario schrijft voor seizoen 2 van Michel Vaillant, zal er eveneens aanwezig zijn. De VW Fun Cup 'Vaillante' zal te bezichtigen zijn en exemplaren van het onlangs uitgebrachte album ‘Cannonball' worden er te koop aangeboden. Het is een geweldige manier om de fans een speciaal moment te bieden voor de start van de race."

Michel Vaillant is ook een familieverhaal. Wat zou de grote kampioen zijn zonder zijn vader Henri, zijn moeder Elizabeth of zijn broer Jean-Pierre? Tijdens de 25 Hours zal die familietraditie in ere worden gehouden. “Ik rij samen met leden van mijn familie en vriendenkring”, legt Jean-Louis uit, zelf amateurrrijder in zijn vrije tijd. “Ik vorm een team met Germain Hazard, een gekende naam in de wereld van de fotografie, Cyprien Hazard, mijn petekind, Rémy Givelet en Quentin Matillon. Onze ervaring in de autosport is over het algemeen zeer beperkt. Maar we zijn vast van plan om de strijdgeest die de Vaillant-clan bezielt in ere te houden en ons hoofddoel te bereiken, namelijk aan de finish staan en daarbij de valkuilen van de 25 Hours te vermijden!"

VW Fun Cup Vaillante
VW Fun Cup Vaillante
Voor zijn deelname in de Belgische Ardennen heeft het Vaillant-team ervoor gekozen om te vertrouwen op DRM Motorsport, wiens kwaliteiten welbekend zijn in de VW Fun Cup. “DRM is een zeer professioneel team dat niets aan het toeval overlaat. Aangezien we de zaken ernstig wilden aanpakken, ook al zijn wij hier niet om vooraan mee te spelen, was de uitvoering van het project met de steun van het team van Matthieu de Robiano een natuurlijke keuze. Bovendien heeft DRM de 'Belgische' aanpak die erin bestaat de zaken serieus te benaderen... zonder zichzelf serieus te nemen! Voor ons is die manier van werken van onschatbare waarde."

Bij DRM Motorsport wordt er emotioneel gereageerd op het charismatische project om een VW Fun Cup ‘Vaillante’ in te zetten tijdens de 25 Hours. "Een door DRM geprepareerde Evo3 in de kleuren van Michel Vaillant zien, is een grote eer voor het hele team", aldus Matthieu de Robiano. "Net als vele anderen ben ik door het stripverhaal verliefd geworden op de autosport. Bovendien zijn de Michel Vaillant Art Strips partner van de DRM Motorshop sinds de lancering in 2018. Ik kijk ernaar uit om de prachtige Vaillant met trots het nummer 1 te zien dragen aan de start van een van de populairste endurance-races ter wereld."

Jean Graton mag trots zijn dat de #1 ‘Vaillante’ op zaterdag 9 juli en zondag 10 juli zal proberen om het mooiste circuit ter wereld te temmen!

VW Fun Cup press  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons