van der Horst

29 inschrijvingen voor nieuw seizoen

Start Le Mans Cup Red Bull Ring
Start Le Mans Cup Red Bull Ring
De inschrijvingslijst van de Michelin Le Mans Cup, waarvan de races in het voorprogramma van de ELMS races verreden worden, telt dit jaar 29 vaste deelnemers. Niet minder dan 23 LMP3 bolides dienden zich aan, terwijl de GT3-categorie 6 wagens telt. Onder de deelnemers vinden we ook het Belgische Motorsport98 alsook het Luxemburgse DKR Racing.
  • Heinz Performance
Motorsport98 - Ligier JS P3
Motorsport98 - Ligier JS P3
Ligier levert nog steeds het meeste wagens in de LMP3 klasse, niet minder dan 16 dit jaar. Norma voorziet zes deelnemers van een wagen en de vreemde eend in de bijt is de Ginetta P3-15 ingezet door het Japanse TKS team. United Autosports (3 Ligier) en Graff (2 Ligier & 1 Norma) zetten ieder niet minder dan drie bolides in. Andere gekende teams die present tekenen zijn Ecurie Ecosse / Nielsen  (2 Ligier), RLR M Sport (2 Ligier), Cool Racing (1 Ligier) en Spirit of Race (1 Ligier). DB Autosport (2), CD Sport (1) en Lanan Racing (1) kozen voor de Norma M30 alsook het kampioenenteam DKR Racing. Bij het Luxemburgse team nemen met Léonard Hoogenboom en Jens Petersen wel twee nieuwe rijders het stuur van de Norma. Ons land wordt vertegenwoordigd in de LMP3-klasse door het Motorsport98 team van Eric de Doncker die opnieuw het stuur deelt met de Brit Andy Meyrick.

In de GT3 klasse neemt een Porsche (Ebimotors) het op tegen vijf Ferrari 488 ingezet door Kessel Racing (3), AF Corse (1) en Spirit of Race (1).  

Foto's: Michelin Le Mans Cup & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 6 maart 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons